2018-10-25
蘭桂坊除左飲野其實都隱藏唔少美食今次就比我發現一間好有情調的意大利餐廳位置👌 位於soho 區, 其實係中上環交界, 大馬路直剷上去就係, 對面係鐵皮屋玉葉甜品, 搭電車去就最方便環境燈光陰暗, 每一台加上燭台, 配上輕快音樂, 好浪漫, 好chill 😈不過音樂都幾大我地book左6:30pm, 到餐廳仲味夠鐘, waiter 安排我地坐係吧台區既高位, 望到出面既人Welcome drink White Sparkling Prosecco Valdobbiadene Superior DOCG 2016 Ville D’ Arfanta味道微甜, 帶氣, 好refresh 好light 既感覺餐具set 都好令有手磨海鹽, pepper, olive oil 同意大利黑醋Caprese Salad 水牛芝士帶淡淡奶香, 配上新鮮蕃茄, 調味只用上olive oil 同basil, 唔會漏, 好開胃Fassona Beef Tartate生牛肉加上好少量洋蔥, 唔似韓式個隻加garlic 咁濃味, 而係好清新食得出牛肉既原味, 比第一道菜濃味小小 Spaghett
今次就比我發現一間好有情調的意大利餐廳
位置👌
Welcome drink
味道微甜, 帶氣, 好refresh 好light 既感覺
Caprese Salad
Fassona Beef Tartate
Spaghetti Arrabbiata👌
B. Angus Striploin
肉味濃, 我中意食生d 所以要快d吉起, 略油, 但好滿足
Traditional Tiramisu
依個冇我地香港人食開咁重咖啡味, 重奶香味, 海綿蛋糕底, cream 好滑好creamy
店員同老闆都好nice, 全場飛, 倒酒同傾計, 大家一齊chill
場內冷氣有d涼, 女士們記住帶定件嬲仔啊