2018-01-19 44 views
係銅鑼灣行玩街見開始有小小肚餓就行左入登龍街覓食,見到呢間JK kitchen感覺幾吸引就入左去.本身以為係間西餐cafe,原來係間越南餐廳.lunch time menu都有好多選擇,同朋友行到好肚餓最後叫到成枱野食.小食點:越式米紙卷米紙送大大條,驚喜既係米紙卷入面既蝦肉好有蝦味唔似其他地方只得雪味,沾上特製醬汁酸酸甜甜好開胃.越式蔗蝦即叫即炸,上枱熱辣辣,蔗蝦肉彈牙而且帶小小甜味.主菜點推介既1.蕃茄蟹肉湯檬蕃茄湯紅卜卜,有2大片蕃茄配料好鮮甜.再配上越南札肉,蟹肉同蟹肉丸.蟹肉丸雖然唔太彈牙但蟹味香,湯檬吸盡蕃茄蟹湯精華,湯底蟹味比蕃茄濃湯蓋過,多返小小蟹味就完美2.越南老板娘炒米炒米驚喜地有獲氣,而且米粉幼細爽滑,炒得乾身而且配料多,炒米醬汁唔會太咸配上小小雞蛋碎令炒米增添左份蛋香味.餐飲點左青檸梳打另加$5就有一款是日精選甜品,今日甜品係椰汁奶凍,好重椰香同奶香味,2者之間味道剛剛好唔會互相蓋過各自既味道.

小食點:
越式米紙卷