2020-06-15
之前已經聽好多朋友推介呢間樓上西餐,今次放工就同朋友去食個晚餐,希望唔會令朋友失望啦!首先嗌咗主菜—芝士菠菜意大利雲吞配煙肉南瓜汁意大利雲吞皮薄,菠菜芝士味道豐富。南瓜汁口感順滑,再配上煙肉濃郁,係主菜嘅好選擇。法式寶雲酥焗羊架配薄荷醬羊架上菜嘅時候令人眼前一亮,擺盤好似藝術品咁,顏色配搭鮮艷。羊嘅味道少少羶,肉質厚實,配埋薄荷醬比較清爽。Mr Cool成餐都叫左啲味道偏濃嘅食物,飲品方面想叫番啲清爽嘅選擇。Mr Cool有荔枝同梳打呢啲比較酸嘅成份,相當refreshing,係呢餐嘅完結前清洗下個味蕾。請把我帶走Tiramisu英文名亦有Pick me up嘅意思,餐廳就巧妙咁翻譯做中文做請把我帶走為呢道甜品嘅名稱。呢款傳統經典嘅意大利甜品經過餐廳嘅還原都唔錯吃,手指餅浸滿香濃嘅咖啡味, mascarpone cheese嘅奶香幾出但就偏稠,面頭再灑上薄薄可可粉,夾埋一齊食增加咗味道嘅層次。
首先嗌咗主菜—芝士菠菜意大利雲吞配煙肉南瓜汁 意大利雲吞皮薄,菠菜芝士味道豐富。
南瓜汁口感順滑,再配上煙肉濃郁,係主菜嘅好選擇。
法式寶雲酥焗羊架配薄荷醬 羊架上菜嘅時候令人眼前一亮,擺盤好似藝術品咁,顏色配搭鮮艷。
羊嘅味道少少羶,肉質厚實,配埋薄荷醬比較清爽。
Mr Cool 成餐都叫左啲味道偏濃嘅食物,飲品方面想叫番啲清爽嘅選擇。Mr Cool有荔枝同梳打呢啲比較酸嘅成份,相當refreshing,係呢餐嘅完結前清洗下個味蕾。
請把我帶走 Tiramisu英文名亦有Pick me up嘅意思,餐廳就巧妙咁翻譯做中文做請把我帶走為呢道 甜品嘅名稱。
呢款傳統經典嘅意大利 甜品經過餐廳嘅還原都唔錯吃,手指餅浸滿香濃嘅咖啡味, mascarpone cheese嘅奶香幾出但就偏稠,面頭再灑上薄薄可可粉,夾埋一齊食增加咗味道嘅層次。