2024-05-27
同朋友食飯,佢住西環,揀咗依間好新嘅餐廳,室內佈置幾得意,就好似大排檔咁,又有少少香港地道特色,有啲竹棚。不過,樓上鋪,就梗係比一般大排檔乾淨整潔好多啦😄😄椒鹽鮮魷第一道上菜嘅就係椒鹽鮮魷,值得一讚,鮮魷魚非常厚身,口感超正,而且外層做到好脆嘅效果,香口嘢做得好出色👍🏼👍🏼西蘭花炒帶子朋友堅持要炒碟菜,所以就選擇咗依一款,簡直覺得自己好似去咗飲宴咁,超精美,帶子超級多,而且粒粒厚肉,性價比好高!鳳梨咕嚕肉又做得好好喎,冇乜肥肉,而且份量又係好多,啖啖肉,正!推薦!兩個人叫三樣嘢其實都差唔多,但最近冇乜機會食魚,見到餐牌有龍躉!所以一於叫埋依個粉絲蒸龍躉,果然都冇令我失望,龍躉夠新鮮,做到完全去骨,非常抵讚!呢度環境真係幾舒服,食物選擇有幾多,想飲酒又得,下次一定會再嚟支持一下🥰🥰
椒鹽鮮魷
西蘭花炒帶子