2024-12-31
#鼠尾草食飲玩 #sagefoodiehk熱鬧💖 × 桌遊🙌🏻 × Cafe🍵 一班人食飯嘅話,最啱就係去Cafe。鼠尾草🌱私心就最鍾意呢一間Cafe,除咗係因為佢位於旺角,無論朋友喺唔同區出嚟都方便之外,仲要佢有成個board game櫃,可以一路食一路玩🔥!呢度嘢食質素都唔錯,仲要好啱打卡添。香蒜白酒蜆肉意粉好足料,蜆肉嘅份量超級多,每一啖都食到幾隻蜆肉😍。卡邦尼煙肉雜菌意粉超級香濃,卡邦尼汁嘅濃稠度同埋味道啱啱好💖。餐飲仲包埋凍荔枝紅茶,或者凍芒果紅茶。飲落味道自然,好夾pasta🫶🏻。我哋仲加購咗套餐,有埋沙律同蛋糕。田園沙律嘅質素都唔錯,蔬菜夠新鮮。蛋糕擺啲好靚,呢款期間限定嘅新品開心果麻糬Tiramisu,上面有滿滿嘅嘅開心果粒🥰!另一款蛋糕就揀咗巴斯克蛋糕,碟上面仲有聖誕裝飾,加埋脆焦糖,好睇又好味😋。蜜糖雞翼份量幾多,而且蜜糖味道甜香,好夾雞翼,裏面嘅肉質仲要好嫩滑添🙌🏻。日式餃子夠晒香口,好啱一班人share💞。💰香蒜白酒蜆肉意粉套餐($132+$38)💰卡邦尼煙肉雜菌意粉套餐($126+$38)💰蜜糖雞翼($66)💰日式餃子($46)
熱鬧💖 × 桌遊🙌🏻 × Cafe🍵
呢度嘢食質素都唔錯,仲要好啱打卡添。香蒜白酒蜆肉意粉好足料,蜆肉嘅份量超級多,每一啖都食到幾隻蜆肉😍。 卡邦尼煙肉雜菌意粉超級香濃,卡邦尼汁嘅濃稠度同埋味道啱啱好💖。 餐飲仲包埋凍荔枝紅茶,或者凍芒果紅茶。飲落味道自然,好夾pasta🫶🏻。
我哋仲加購咗套餐,有埋沙律同蛋糕。田園沙律嘅質素都唔錯,蔬菜夠新鮮。 蛋糕擺啲好靚,呢款期間限定嘅新品開心果麻糬Tiramisu,上面有滿滿嘅嘅開心果粒🥰! 另一款蛋糕就揀咗巴斯克蛋糕,碟上面仲有聖誕裝飾,加埋脆焦糖,好睇又好味😋。
蜜糖雞翼份量幾多,而且蜜糖味道甜香,好夾雞翼,裏面嘅肉質仲要好嫩滑添🙌🏻。 日式餃子夠晒香口,好啱一班人share💞。
💰香蒜白酒蜆肉意粉套餐($132+$38)
💰卡邦尼煙肉雜菌意粉套餐($126+$38)
💰蜜糖雞翼($66)
💰日式餃子($46)