2017-06-29 362 views
原本想食鹽水雞嘅我,發覺佢好似未開定收緊鋪。。唯有揾第二樣食。望望下決定試下呢間。叫左個原隻蘑菇野菌忌廉汁意大利飯,可半價加latte。個餐係跟沙律或綠茶多士。我揀左多士。個飯見到好一粒粒已覺得有啲不妙。覺得唔係生米煮嘅意大利飯。食左一半諗起,乜唔係有原隻蘑菇咖咩?原來成隻菇係個底度。點解唔擺係面呢?不過個飯真係好一般,雖然叫得意大利飯預左55波會中伏。原因係我食唔到有芝士或者忌廉嘅感覺。成件事好清爽,味道係夠,不過就同忌廉拉唔上關係。Latte係ok嘅。温度,拉花,奶都打得好。不過我較喜歡無咩苦味嘅豆。豆嘅味道我唔係專業,唔識用個啲字形容。總之就有其他cafe嘅豆味我較欣賞,例如Cafe Corrxxxx, Bxxxs, Bonxx ... 咁寫得唔得咖呢?😂如果對食物唔太高要求,今次嘅經驗係一般港式樓上cafe standrad嘅話係合格嘅。你懂的。

2017-06-29