2018-12-15
以前一大班同學仔都鍾意喺cafe逗留,因為可以hea好耐的時間,隨著租金越來越貴,cafe越嚟越少,部分更加要喺樓上開。環境好寧靜,多人少人都適合。維尼小熊$49去到cafe梗係叫啲特別嘢飲 (好有廸士尼feel),叫咗杯維尼,味道甜甜地,有啲似飲緊菠蘿特飲的感覺 。睡美人$49另外一杯就係睡美人,有啲荔枝冰係面頭,有甜 (荔枝味)又有酸 (檸檬味),攪暈底部和沙冰都幾好飲。鮮帶子虎蝦青蘋果沙律$118接住嚟咗個沙律先,隻蝦好新鮮,係大大隻虎蝦,啲沙律菜完全冇苦味,其中都有一種沙律菜的顏色係好特別,口感好脆。德國腸拼野菌雜薈$88我哋亦叫咗一個德國腸仔雜燴,辣味都幾緊要下,但係好惹味,越食越過癮。招牌漢堡$138主菜的漢堡包就真係好特色,一切開佢的時候,有爆心的蛋汁流出嚟,嗰一刻都幾震撼。 個牛肉應該係手打,又有煙肉包住,煙肉汁留入牛肉,非常juicy。炸薯圈係用新鮮薯仔炸出嚟。
去到cafe梗係叫啲特別嘢飲 (好有廸士尼feel),叫咗杯維尼,味道甜甜地,有啲似飲緊菠蘿特飲的感覺 。 睡美人$49
另外一杯就係睡美人,有啲荔枝冰係面頭,有甜 (荔枝味)又有酸 (檸檬味),攪暈底部和沙冰都幾好飲。 鮮帶子虎蝦青蘋果沙律$118
接住嚟咗個沙律先,隻蝦好新鮮,係大大隻虎蝦,啲沙律菜完全冇苦味, 其中都有一種沙律菜的顏色係好特別,口感好脆。 德國腸拼野菌雜薈$88
我哋亦叫咗一個德國腸仔雜燴,辣味都幾緊要下,但係好惹味,越食越過癮。 招牌漢堡$138
主菜的漢堡包就真係好特色,一切開佢的時候,有爆心的蛋汁流出嚟,嗰一刻都幾震撼。 個牛肉應該係手打,又有煙肉包住,煙肉汁留入牛肉,非常juicy。 炸薯圈係用新鮮薯仔炸出嚟。