2022-10-19 30 views
去朋友屋企玩 想食好細就揀咗樓下呢間細細地食燒肉嘅小店 食完之後覺得值得比更加多人知我哋兩個人揀左$698《極上和牛盛會二人套餐》首先上菜嘅係沙律,份量完全夠兩個人食唔會得細細兜兩兜沙律咁樣落咗芝麻醬同木魚 櫻花蝦味噌湯 上菜嗰陣勁熱 麵豉湯夠濃 櫻花蝦份量幾令人滿足不得不提雖然舖頭細細但係唯一嘅侍應服務態度都好好全程嘅笑容同埋禮貌程度都值得加分俾人一種誠懇嘅感覺 似喺尖沙咀食緊高級燒肉嘅服務先來介紹前菜,分別對應咗「甜、酸、辣」三種味道炸番薯條 炸物開胃一流姬菇微酸 酸酸甜甜容易接受 我本身唔係咁鍾意食酸嘢都熄晒海蜇 都幾野味 辣辣地幾過癮終於到主角牛肉澳洲和牛門柳 夠厚切 我自己會選擇分兩啖食 肉味足夠 日本九州A4和牛前腿肉屬於牛仔跑步會用嘅肌肉,肉質嫩紅色非常令人開胃,肉中含筋但不影響質素! 日本九州A4和牛三角胸三款入面有支最多嘅一款直情有令人encore嘅念頭甜品係我最鍾意嘅綠茶雲呢拿雪糕但係新嘗試好新鮮 第一次要自己加水開綠茶又香又苦嘅綠茶配雪糕真係好正 🙌🏻
我哋兩個人揀左$698《極上和牛盛會二人套餐》

首先上菜嘅係沙律,份量完全夠兩個人食
唔會得細細兜兩兜沙律咁樣
落咗芝麻醬同木魚

櫻花蝦味噌湯
上菜嗰陣勁熱 麵豉湯夠濃 櫻花蝦份量幾令人滿足

不得不提雖然舖頭細細但係唯一嘅侍應服務態度都好好
全程嘅笑容同埋禮貌程度都值得加分
俾人一種誠懇嘅感覺 似喺尖沙咀食緊高級燒肉嘅服務
先來介紹前菜,分別對應咗「甜、酸、辣」三種味道
炸番薯條 炸物開胃一流
姬菇微酸 酸酸甜甜容易接受 我本身唔係咁鍾意食酸嘢都熄晒