2023-06-02
Campsite, 雖然身處旺角鬧市商場朗豪坊內但名副其實可以帶到畀你camping嘅感覺.有別於附近餐廳, 座位非常寬敞舒適, 有吊椅及地下鋪了人造草易,又種了不少植物,落地玻璃前掛了很多綠色的飾物,陽光透入非常舒適. 整體室內設計可以話非常有心思, 讚!餐具方面用上一些camping用品。燒龍蝦,燒原條魷魚,燒原條魚都是用上camping爐具在枱上面燒,燒完服務員會細心地切開及幫你轉移到食用碟上吃。高級camping style 😆。食物方面,燒龍蝦魷魚時必食之選。原隻新鮮波士頓龍蝦juice多汁,八九成熟剛剛好。但亦有些輕食選擇pizza,意粉之類。 我會推介鐵鑊油雞飯,雞燒得剛剛好,外脆內嫩。d雞油應該落咗去d飯到,所以飯亦有雞油香, 好食! 但Pizza 就有少少乾。飲品方面亦見心機,推介香蕉奶昔,上面有些甜脆脆好好食。甜品就唔使講一定要叫燒棉花糖。餐廳係QR code落單的. 但服務員亦會埋枱介紹當天推介食物態度親切。看到一些年紀大的客人不懂用q r code落單亦會主動幫忙。