2022-06-27 141 views
本身我一直都係openrice嘅cd rom,但係呢一間餐廳我真係要特登為咗佢而寫一篇報告食評。嚴格啲嚟講其實又唔算係食評,因為我想話俾人哋知呢間餐廳嘅侍應個個都態度好囂張又串嘴。本身一入嚟我好聲好氣同佢講“我哋兩位”,有一個阿叔侍應就用唔耐煩嘅態度就講 ”有位就坐啦,唔得閒招呼你哋“,之後一路行去水吧一路念念有詞 ”自己搵位坐低喇,咩兩位啫“,真係當正自己係澳牛餐廳😒之後我哋坐低諗好叫咩嘢食之後,就叫另外一個侍應幫我哋落單,嗰個侍應好似撞聾咁,講咩都要重複一次先得🙄我:唔該我要一個504號餐 ”上湯扎肉湯粉轉檬粉“侍應:加唔加嘢飲?我:凍檸茶侍應:你咁樣加要加十蚊我:照加啦冇所謂侍應:(念念有詞)都唔明點解你要睇咁多menu,另外一個餐牌落就唔使加錢啦我心諗,咁樣你又話我,我鍾意加錢唔得咩?係唔係睇唔起我冇錢先?加多一百蚊我都俾得起呀😒😒😒如果你好聲好氣提我另外一個餐牌落單唔使加凍飲我條氣都順啲,再加上一入嚟門口嗰個阿叔侍應已經搞到我心情差,而家又俾你咁樣串我,真係未食都已經飽哂。唔會再嚟。

我:唔該我要一個504號餐 ”上湯扎肉湯粉轉檬粉“
侍應:加唔加嘢飲?
我:凍檸茶
侍應:你咁樣加要加十蚊