2023-07-22
入坐後水都無杯,枱面完全沒有清潔,充滿上手留下的水漬和食物殘渣,叫樓面清潔當耳邊風扮聽唔到,要客人自行清潔。再黎叫佢攞杯水三催四請都攞唔到黎,一個話轉頭,第二個又話轉頭,最後有個仲發晦氣大聲話:「轉頭先啦」,結果又係要客人自行攞水。到上菜黎份炒蛋多士,如果係搭抬的話永遠唔知碟菜係邊個打邊個,樓面例牌要問係邊個叫,已經表明自己係番茄湯麵套餐,都仲要問隔離枱客,人地都表明已經食完個樓面仲碌葛企起到唔放低碟菜,要攞個餐牌指著叫左邊個餐先發醒夢大聲話:「咪有囉」。言下之意係佢唔知個套餐係跟份炒蛋多士,怪我一早唔出聲認份炒蛋多士,仲大力放底碟菜。我起餐廳坐左一段時間,期間都聽到其他客人的怨言,都係叫午餐無上餐湯,有個客人仲質樓面話:「究竟有無落過單架?湯又唔上水又無杯,係無落單我即走」。又有另一台客,一家三口坐四人座,人地已經坐左一段時間,樓面竟然要求人轉枱,理由係要方便剛進來嘅老人家,結果係個老人家都未出過聲已經被人扶左過另一邊卡位,只係樓面自作聰明要求人轉枱。