2023-09-02 1322 views
打風過後,屋企冇曬送,咁梗係出街食飯啦,忽然想食大排檔,就同一家大細去柴灣熟食街市試下呢間先。我哋叫咗六個餸,有椒鹽九肚魚、豉汁鵝腸、豬潤雞煲、啫啫通菜煲、大排檔炒麵同埋蜆蚧鯪魚球。叫啲嘢都係大排檔呢排必食之選,要有鑊氣嗰隻,睇下呢間水準o唔ok先…豉汁鵝腸啲鵝腸好爽口,不過略嫌豉汁多咗少少,顯得鹹咗小小。豬潤雞煲上菜時咋咋聲,好夠鑊氣!食落又覺得啲雞骨好大,而肉就比較少,又爭咗少少。至於椒鹽九肚魚真係大排檔嘅例牌菜,九肚魚夠大塊粉漿唔算好厚,所以合格!通菜煲上菜都係咋咋聲,夠曬鑊氣,所以合格! 至於大排檔炒麵炒得夠乾身又會太咸,所以合格!最後蜆蚧鯪魚球細細粒每人可以食兩粒,都唔錯!都合格!整體係令人滿意,係合格大排檔之選😋

豉汁鵝腸啲鵝腸好爽口,不過略嫌豉汁多咗少少,顯得鹹咗小小。

整體係令人滿意,係合格大排檔之選😋
2023-09-02
  • 椒鹽九肚魚