2022-11-03
🧡🧡🧡🧡🧡今日同一班舊同事敘舊,就嚟咗以前公司樓下嘅一間西餐廳食飯,仲記得以前久唔久都會嚟食㗎🫢唔知呢度啲嘢食有冇變呢?🤭🧡🧡🧡🧡🧡西班牙伊比利亞豬肋排配秘製燒烤醬$298豬肋骨好啱一班朋友一齊嚟嘅時候嗌,因為佢個份量都真係幾大㗎。一個人肯定食唔晒要幾個人一齊share😻好耐冇食呢個豬肋骨啦,記得以前成日都會去食。唔係講笑,佢嘅肉份量真係好多,去其他餐廳通常都係淨係可以食到啲骨😂而且佢哋整得好香,好邪惡!🧡🧡🧡🧡🧡傳統英式手作威靈頓牛柳$348果然揀傳統嘅嘢就一定冇錯😳我自己本身好鍾意食威靈頓牛柳,但係呢間餐廳就冇食過😈估唔到原來我一直都冇食到佢哋餐廳最好味嘅嘢食🥲好彩而家發現都唔算遲。佢呢個威靈頓牛柳真係幾出色㗎。外皮酥脆,入邊仲係肉汁滿滿🤤🧡🧡🧡🧡🧡y show mong ye naai sik我諗咗好耐呢杯嘢飲到底係咩意思,同事話俾我知原來係用咗粵語拼音,佢話而家零零後係超輕用粵語拼音㗎🤣仲話我呢啲老餅唔識😆為咗接近潮流,我諗我都真係要認真學下🤔。好啦講返杯嘢飲先上面嘅奶泡飲落去鹹鹹地,下面就有芒果同埋椰子結合而成嘅沙冰,好啱夏天飲🫶🏻夠哂涼爽‼️🧡🧡🧡🧡🧡我因為要揸車,所以就冇飲
今日同一班舊同事敘舊,就嚟咗以前公司樓下嘅一間西餐廳食飯,仲記得以前久唔久都會嚟食㗎🫢唔知呢度啲嘢食有冇變呢?🤭 🧡🧡🧡🧡🧡
西班牙伊比利亞豬肋排配秘製燒烤醬$298
豬肋骨好啱一班朋友一齊嚟嘅時候嗌,因為佢個份量都真係幾大㗎。一個人肯定食唔晒要幾個人一齊share😻好耐冇食呢個豬肋骨啦,記得以前成日都會去食。唔係講笑,佢嘅肉份量真係好多,去其他餐廳通常都係淨係可以食到啲骨😂而且佢哋整得好香,好邪惡! 🧡🧡🧡🧡🧡
傳統英式手作威靈頓牛柳$348
🧡🧡🧡🧡🧡 y show mong ye naai sik
🧡🧡🧡🧡🧡 我因為要揸車,所以就冇飲酒類飲品,我啲同事不知飲得幾開心🤣唯有今晚做柴可夫斯基車佢哋返屋企啦🥲