2019-09-19 86 views
以前讀書果陣 已經話同同學約黎呢度試下 但成日都約唔成 今晚 終於可以約得成黎呢度試下喇!鋪頭有3層 我地係地下層用餐 入黎既時候 有個屏風 覺得幾有風格 古色古香 入面有幾個大紅燈籠襯映住間店鋪懷舊風 我個人覺得幾適合外國遊客和老人家黎呢度 講番野食先 對我黎講期待已久既係 辣酒花螺我經常性想自己煮 但因為需要買嘅材料都比較多同複雜所以今次一定要食返夠本係味道方面 我本人就唔太食得辣 點果陣都有d驚 但原來佢比想像中唔辣 唔好見佢紅噹噹咁樣就怕左佢 不過我就覺得 可能好多人都會失望對於辣度上至於另一個我幾期待既係 魚湯勝瓜浸蜆我急不及待咁飲左半碗魚湯,一啲腥味都冇同埋好鮮甜 有少少糊椒既味道 幾好味 不過蜆肉就有少少唔夠新鮮 可能因為同湯一齊時間比較耐 不過呢 勝瓜好出色 可能因為浸係魚湯 佢鮮甜到我覺得唔夠喉 爽脆鮮甜 正朋友就點左呢個蠔仔泡飯鮮味十足 蠔仔都好多 另外有方魚 有鮮甜味 我最怕係食到有沙石碎 但呢個真係無 抵攢!另外點左燒腩仔同香脆牛坑腩個人認為牛坑腩比較如果有醬汁提供會比較好 因為佢都有少少油膩 不過佢真係啖啖肉 岩晒食肉獸 而燒腩仔 我覺得肥瘦適中 配上芥茉漿

講番野食先 對我黎講期待已久既係 辣酒花螺
惹味辣酒煮花螺

至於另一個我幾期待既係 魚湯勝瓜浸蜆
魚湯勝瓜浸花甲

朋友就點左呢個蠔仔泡飯
招牌方魚蠔仔肉碎泡飯

鮮味十足 蠔仔都好多 另外有方魚 有鮮甜味
我最怕係食到有沙石碎 但呢個真係無 抵攢!

另外點左燒腩仔同香脆牛坑腩
 脆皮牛坑腩 馳名燒腩仔
而燒腩仔 我覺得肥瘦適中 配上芥茉漿 真係唔錯
只係賣相唔太吸引 有待改進

黎到食小炒 當然唔少得叫支啤酒飲下喇 好飽呀!
$300 (Dinner)
惹味辣酒煮花螺
魚湯勝瓜浸花甲