2023-05-05
每次經過 Terrace in Seaside 海港城店,總被餐牌食物吸引住。最近餐廳喺沙田開設分店,經常遊走沙田嘅我,終於有機會去試吓餐廳屬開放式設計,夠晒開揚,簡約設計帶來悠閑感覺♦️至臻蜂巢無花果窩夫🐝上枱時賣相非常吸引,未食都要先打卡。窩夫新鮮熱辣,外脆內軟,配上軟滑嘅忌廉,大大粒無花果,加埋鮮無花果醬,仲有一個勁特別嘅蜂巢蜜糖,足以令人心動♦️韓國蜆肉紫蘇飯蜆肉味道鮮甜,分量都幾多,飯底加入紫蘇同秘製醬汁幾惹味,少少辣我鍾意♦️燒醬油黑毛豬白切肉紫蘇飯白切肉配上鹹鹹甜甜醬汁,肉質夠淋夠滑,兩款紫蘇飯一樣咁出色♦️水果忌廉三文治🍓🍇麵包超軟熟,中間忌廉夾住新鮮水果,水果新鮮多汁,唔膩仲好好味♦️濟州柑橋乳酪🍊來到必點這款招牌飲品,清香柑橘味道,濃郁乳酪,每喝一啖都有豐富果肉,加半個橙做裝飾充滿格調,用來打卡最好不過♦️柑橘湯力咖啡鍾意喝咖啡又嫌太單調,這杯一定夠驚喜,醇厚咖啡加入柑橘汁🍊同梳打水,咖啡慢慢滲透出香甜柑橘味道,味道豐富有層次
餐廳屬開放式設計,夠晒開揚,簡約設計帶來悠閑感覺 ♦️至臻蜂巢無花果窩夫🐝
上枱時賣相非常吸引,未食都要先打卡。窩夫新鮮熱辣,外脆內軟,配上軟滑嘅忌廉,大大粒無花果,加埋鮮無花果醬,仲有一個勁特別嘅蜂巢蜜糖,足以令人心動 ♦️韓國蜆肉紫蘇飯
蜆肉味道鮮甜,分量都幾多,飯底加入紫蘇同秘製醬汁幾惹味,少少辣我鍾意 ♦️燒醬油黑毛豬白切肉紫蘇飯
白切肉配上鹹鹹甜甜醬汁,肉質夠淋夠滑,兩款紫蘇飯一樣咁出色 ♦️水果忌廉三文治🍓🍇
麵包超軟熟,中間忌廉夾住新鮮水果,水果新鮮多汁,唔膩仲好好味 ♦️濟州柑橋乳酪🍊
來到必點這款招牌飲品,清香柑橘味道,濃郁乳酪,每喝一啖都有豐富果肉,加半個橙做裝飾充滿格調,用來打卡最好不過 ♦️柑橘湯力咖啡