2024-05-28
今日路經鰂魚涌, 見到依間cafe門口貼住大大張橙味美式咖啡poster, 賣相幾好睇, 於是就入去一試。cafe內裏明亮整潔, 畀人感覺好舒服 。可惜座位唔多,僅有三個座位畀大家坐低飲杯咖啡,食下輕食咁樣。Orange Americano咖啡本身帶有微酸味,加上酸酸甜甜嘅橙味,果香同咖啡香完美融合,非常好飲。Iced Mocha朱古力味道濃郁,配上牛奶特調咖啡, 入口順滑可口。藜麥羽衣甘藍三文魚配香辣雞肉粉呢份好岩做午餐,蝴蝶粉大約半盤,有兩塊煎香咗既三文魚,另外搭配滿滿kale,非常健康。煙肉蘑菇焗薯蓉焗薯幾大份,做午餐都夠。薯蓉口感紮實,用匙羹輕輕一筆輕易離皮。蘑菇煙肉用黑胡椒簡單調味已經好香,搭配薯蓉好夾味!慢煮雞胸牛油果沙律大概五片雞胸肉,檻欖洋蔥,火箭菜另外搭配酸酸哋嘅醬汁食用, 每一啖都好開胃醒神 。碎蛋沙律牛角酥牛角酥口感酥脆,散發住淡淡嘅牛油香氣。 入面有碎蛋沙律,蕃茄同火箭菜,每一啖咬落去好滿足!北海道芝士bagel依個bagel唔止外面有層層芝士絲,切開入面仲有四方芝士粒添,外表酥脆,內裡芝味濃鬱,芝士控大愛。
Orange Americano
Iced Mocha
朱古力味道濃郁,配上牛奶特調咖啡, 入口順滑可口。
藜麥羽衣甘藍三文魚配香辣雞肉粉
煙肉蘑菇焗薯蓉