2021-09-06 290 views
屯馬開通真的很興奮 佢既開通令我地搵食既道路都一齊開通埋!平時我地最多米去下旺角尖沙咀 或者番放工既地方食好東西但係屯馬開通之後 佢有宋王臺土瓜環呢啲美食地方!仲唔係搵食好時機!我地基本上無特別去過九龍城搵食 所以今次就由一係網站搜尋就會出現既「大和堂」開始!首先講講少少環境 原身係藥材鋪既佢 保留左唔少特色 百子櫃 鐵閘 招牌 全部都相當吸晴食物都唔簡單!我地叫左兩個主菜兩杯飲品!就先講講飲品 去到藥材鋪就不經意咁養生左少少叫左一杯熱既玫瑰鮮奶咖啡同熱既玫瑰鮮奶玫瑰鮮奶咖啡⭐️⭐️⭐️⭐️相當唔錯 甜度適中 三種味道有層次但相當夾得黎而另外一杯玫瑰鮮奶⭐️⭐️⭐️就岩唔想要咖啡因既你 但相對有啲甜 如果下次有機會再試 試下問下可唔可以少甜先🤣 雞蛋仔與雞 ⭐️⭐️⭐️⭐都算係相信特別既配答 佢有得揀薑汁或者檸檬汁 一時醒唔起雞配薑蓉都可以唔錯 所以揀左檸檬汁 變成西檸炸雞與西檸汁雞蛋仔!萬萬都估唔到 係夾架!佢雞蛋仔相對脆同乾身 變相兩樣野都好乾身 加少少掛汁 唔會好膩 美中不足係汁有啲少 食到雪藏雞既味道(雖然我知一定用雪藏雞 但大家都知出面大部分都係用雪藏雞 咁點解個啲又無雪藏味呀🤣)意大利香蒜青醬
屯馬開通真的很興奮 佢既開通令我地搵食既道路都一齊開通埋!
平時我地最多米去下旺角尖沙咀 或者番放工既地方食好東西
我地基本上無特別去過九龍城搵食
所以今次就由一係網站搜尋就會出現既「大和堂」開始!

食物都唔簡單!我地叫左兩個主菜兩杯飲品!
就先講講飲品 去到藥材鋪就不經意咁養生左少少

雞蛋仔與雞

雞蛋仔與雞 ⭐️⭐️⭐️⭐
意大利香蒜青醬蘑菇意粉

意大利香蒜青醬蘑菇意粉⭐️⭐️⭐
好多時都會揀個素食去平衡番個心理 但唔知係因為覺得自己係藥材鋪 硬係好似食到個意粉有中藥味 我地又無問店員或者睇番個餐牌有無描述 只係愈食愈覺得有少少中藥味 並唔抗拒 但又真係有少少得意 😅

總括黎講 環境好食物都唔錯 而加店舖相當有禮貌 令成個飲食體驗好好🥰
好!有機會再去九龍城試下啲新野先!
2021-09-05
Waiting Time
40 Minutes (Dine In)
玫瑰鮮奶咖啡
雞蛋仔與雞