其實這間我留意了好久,但每次行過都是吃飽後,今天真的是機緣下的一次機會本來是想去廟街吃煲仔飯,但因為有位朋友不想再行,而覺得食物名稱都幾吸引,就進去了,進去暗暗的,應該是製造氣氛吧,我們3人坐到一個卡位,看餐牌時有人要回收一個餐牌說不夠用(我們拿了2個,那麼旺場?),只好3個人看著同一個餐牌啦..................我好想吃魚扒就選擇了鐵板優質紐西蘭龍脷柳42蚊朋友們就叫了鐵板精選美式雜扒52蚊配長通粉和日本磯燒元貝伴鮮茄豬扒長通粉48蚊,加5蚊可以多餐湯和麵包,咁我地都加啦,我就飲羅宋湯,落單後都幾快就有得食,麵包像是嘉頓餐包,裡面都幫你搽晒牛油,對我地來說係方便的,我的羅宋湯有點微辣,係我成日飲開果隻味(小酸微辣),好開胃食完不久就來主菜了,我的主菜賣相都不錯,可惜唔夠汁,幸好叫左侍應比都d汁我,等到黎打算撈意粉,發現個底有生菜塾住,無烘燶d魚同意粉!(有分加)味道都算唔錯,份量又夠,10分比7分友人A的雜扒,有腸有雞有牛有火腿仲有好難得配長通粉,而友人B就係日本磯燒元貝伴鮮茄豬扒長通粉,個樣幾華麗,粒元貝睇落好大,但原來包住左條裙邊同春子,因為友人B太細食,所以我有幸

我好想吃魚扒就選擇了鐵板優質紐西蘭龍脷柳42蚊
圖片很華麗
忌廉湯+麵包(已搽牛油)
羅宋湯
食完不久就來主菜了,我的主菜賣相都不錯,
鐵板優質紐西蘭龍脷柳
味道都算唔錯,份量又夠,10分比7分
鐵板精選美式雜扒
友人A的雜扒,有腸有雞有牛有火腿仲有好難得配長通粉,
日本磯燒元貝伴鮮茄豬扒長通粉
而友人B就係日本磯燒元貝伴鮮茄豬扒長通粉,個樣幾華麗,粒元貝睇落好大,但原來包住左條裙邊同春子,因為友人B太細食,所以我有幸嚐到這個,很多茄汁,甜甜地配長通粉又好啱味,豬扒唔靭唔鞋口,好食!
左:凍檸茶 中:熱奶茶 右:茉莉綠茶
佢話跟杯23蚊飲品,但只有最普通的咖啡奶茶唔洗加,檸蜜都要加3蚊了.所以我要熱奶茶,朋友們要凍檸茶和茉莉綠茶,凍飲加2蚊,特飲加3蚊,飲個綠茶=5蚊...........
,但我個奶茶都幾好飲
張貼在牆邊的報導
總括來說,食物算不錯,氣氛都算係有情調,不過個餐飲價錢SET到咁貴做乜,我過去買貢茶都買到2杯了,其中有個侍應問乜都唔識,都唔知黎做乜,仲放響D一揮手就看到的位置,但又係幫我唔到的=.=

總括來說,也是不過不失的一次試吃機緣
2011-08-31
$60 (Dinner)
忌廉湯+麵包(已搽牛油)
羅宋湯
鐵板優質紐西蘭龍脷柳