2023-01-13 446 views
入左大埔去搵fd食飯佢話想平平地係屋企樓下食但佢就同我行左去樓下間網吧😑心諗又話食飯 點知就行去打機點知佢話呢到就係佢平時食開既飯堂🫣係有d詫異網吧竟然有餐廳😳係我井底之蛙?😵😵😵不求係呢度食到好野所以諗住求其叫個餐蛋麵算😂但師傅推介左我地食幾款野食話包好食試過又覺得絕對唔會差過出面茶餐廳喎🤨而且傾計過程中覺得師傅其實好有心做食物所以想係度同大家分享下今日食既野比大家🔸檸檬綠茶甜甜酸酸地幾好味,感覺清清地🔸炸魷魚鬚拼鹽酥雞上枱時熱辣辣,魷魚鬚幾香同幾有咬口,舊雞幾滑,但如果加d辣就再正d😋🔸泰式豬頸肉同出邊食開嘅豬頸肉好唔同,甜甜地肉質又夠厚,食落覺得好爽口🔸香酥生炸雞髀♥️肉質超滑 因打機既唔驚等得內 佢可以用多少少時間直接用生雞髀落油炸 咁肉質就可以好滑 暫時出面茶餐廳未試過呢個肉質 不過我怕肥起左d皮黎食😂所以評價唔到d皮😂🔸即焗奶醬牛角包要趁熱食 第一次牛角包襯奶醬,酥皮好鬆脆 奶醬夠多 正!🔸四寶丸米線加腩肉♥️好欣賞碗米線 d米線好彈牙 師傅話佢特登有用冰再過水令米線質地維持彈牙🔸白汁豬扒煙肉焗飯白汁好香濃 飯底夠乾身 份量夠多 超抵食🍀總結如果住係大埔附近既|中意去網吧打機|

入左大埔去搵fd食飯

試過又覺得絕對唔會差過出面茶餐廳喎🤨
而且傾計過程中覺得師傅其實好有心做食物
所以想係度同大家分享下今日食既野比大家

🔸檸檬綠茶
甜甜酸酸地幾好味,感覺清清地

🔸炸魷魚鬚拼鹽酥雞

🔸泰式豬頸肉
同出邊食開嘅豬頸肉好唔同,甜甜地肉質又夠厚,食落覺得好爽口

🔸香酥生炸雞髀♥️

🔸即焗奶醬牛角包
要趁熱食 第一次牛角包襯奶醬,酥皮好鬆脆 奶醬夠多 正!

🔸四寶丸米線加腩肉♥️

🔸白汁豬扒煙肉焗飯
白汁好香濃 飯底夠乾身 份量夠多 超抵食

🍀總結
如果住係大埔附近既|中意去網吧打機|想foodpanda外賣(但堂食應好食d)|想自己一個靜靜食 |真心推介呢間 呢間其實算係窮人恩物😋如果唔介意環境係網吧既話 性價比其實算高 *但呢個師傅只做日間時間,所以大家想試就睇住時間黎食啦
  • 泰式豬頸肉
  • 香酥生炸雞髀