2022-06-15 36 views
行經北角發現左一間新開既Sandwich小店 從鋪外睇入去既裝修同黃光燈 有一種好溫暖既感覺 令我想試試呢間新開既鋪頭Dear Grey 安格斯西冷牛堡 $148Dear Grey Steak Sandwich餐廳招牌Sandwich 利用法式麵包夾份粒粒美國安格斯西冷牛粒、火箭菜、蕃茄 安格斯牛粒彈牙爽口 烹調時間拿捏得啱啱好 一啲都唔硬 我個人覺得最精髓係佢個秘制醬汁 (Ox Bone French Dip) 成個醬汁淋上去昇華成個牛堡 夠曬Juice仲彌補本身法式麵包較乾身既感覺手撕油封鴨髀三文堡 $78Boneless Duck Confit Sandwich 餐廳另一推薦 Ciabatta麵包夾住油封鴨、生菜 同埋秘制手工柚子醬 油封鴨味道出眾 而且一絲絲鴨脾好有口感 有生菜既配搭完全唔覺得油膩 仲混合左酸酸甜甜既柚子醬相當出色另外仲可以加套餐有沙律、薯條、洋蔥圈同汽水選擇餐廳食物選擇雖然唔多 但每一款真係感受到小店老闆既用心 尤其調製醬汁方面特別顯誠意 值得支持既小店📸 Credit to Instagram: @mroolong

Dear Grey 安格斯西冷牛堡 $148
Dear Grey Steak Sandwich

手撕油封鴨髀三文堡 $78
Boneless Duck Confit Sandwich

另外仲可以加套餐有沙律、薯條、洋蔥圈同汽水選擇

• 安格斯西冷牛堡
  • 手撕油封鴨脾三文堡