2008-05-18 6 views
大伙兒在長洲玩了半日, 唔知頭唔知路下, 亦花多眼亂, 靠門面, 做了一個有點錯誤的選擇.四個人叫了個5餸套餐, 有蟶子, 有魚, 有花螺, 牛仔骨, 賴尿蝦, 餐包油菜一碟同湯一窩, 仲要送白飯. 齋看價錢, 認真抵食, 但份量方面, 大家知道會打折扣, 所以加埋油菜,6個餸, 剛剛好.亦因為價錢, 都唔要求好似西貢D咁好食, 蟶子先到, 豉汁不夠濃, 但正因為淡淡地, 食到蟶子既鮮味. 花酒煮辣螺, 個汁留左黎撈飯. 之後......等.......叫阿姐話差幾味, 根本忙到唔識認我地. 投訴得好辛苦才送上味精湯. 阿姐一路很忙, 阿姐話出面有客大叫趕船, 之後我們幾檯坐入鋪的都起哄, 我地都趕船架.....過了一會, 阿廚出黎同所有阿姐宣佈, 做唔切, 唔好再接檯.........後來行入廁所, 廚房只有幾個人, 難怪...........之後看見各位阿姐好似出酒席咁, 不停出菜...油菜先到, 食晒又等....牛仔骨來了, 味道很好, 但好油. 等呀等, 廚房大叫某阿姐去買賴尿蝦, 哈哈, 原來賣晒, 要去補給, 最後賴尿蝦做得好, 又好羔. 只是這一樣大家叫好.總結一下, 食

總結一下, 食物普通, 但等得太辛苦了, 下次做好Research先再係長洲食海鮮
蟶子
花酒煮辣螺
賴尿蝦
$77 (Dinner)
賴尿蝦