一直聽人介紹呢間法式Bistro口味幾正宗👍🏻 今日Lunch有時間就試下抵食D既午餐🌤️ 環境唔大符合Bistro風格 但係說到法式嘅口味我就不敢苟同🌚 好多細節位質素都非常一般極其量只係合格嘅港式西餐✈️ 如果真係想食法國菜既比較不推薦 🇫🇷從麵包到配菜既細節位相比呢個價錢既午餐用料實在太過一般無誠意🫤⭐️ French Onion Soup 🧅洋蔥味香濃配上麵包同芝士🥖味道簡單卻家常 充滿鹹鮮的味道🧀是比較出色的一道菜⭐️ Foie Gras Terrine 🦆鴨肝凍批唔會太重口味👍🏻 帶油香但吃到最後稍嫌油膩🔥果醬酸度適中份量更多才足夠中和鹹度🍓⭐️ Seared Seabass 🐠外皮煎得香脆而且魚肉口感不錯🧡係唔難做到嘅合格水準 但係底下既湯底完全唔係Bouillabaisse既水準🍲 欠缺鮮味極其量只係一碗蕃茄湯🍅⭐️ Grilled Iberico Pork Collar 🥓豬頸肉烤得有應有嘅香脆度🍖 橄欖茄子蓉既口味有點酸同鹹同豬肉唔算好夾🍆⭐️ Mille-feuille 🍰對於甜品控既我非常失望😠 法式餐廳用咁頹既Filo Pastry 完全係無誠意😟整體口感好油而且開心果味
French Onion Soup

⭐️ Seared Seabass 🐠
Grilled Iberico Pork Collar

Mille-feuille

⭐️ Mille-feuille 🍰
對於甜品控既我非常失望😠 法式餐廳用咁頹既Filo Pastry 完全係無誠意😟整體口感好油而且開心果味都好人工💚 完全不合格👎🏻
Mini Chocolate Fondant

⭐️ Mini Chocolate Fondant 🍫
朱古力心太軟雖然Expected唔係流心🤎整體比較乾 雖然朱古力一點都唔香 但係朱古力口味嘅容錯度比較高 同一般甜品店質素差唔多☹️

French Onion Soup
Foie Gras Terrine