2017-12-16
今朝未起身已經想食菠蘿油,就黎左興華個民華餐廳食,黎到要等位...等左一段時間先有位職員忙到癲,所以想搵個有空既人黎叫野係好困難的!但依間真係相比較抵食,而家出面食個麵餐好多都唔再跟腸旦,但佢就3十幾仲有齊野,叫左一個薑牛通粉,餐肉炒旦,多士,糯米雞,菠蘿油,旦撻,一家三口齊齊share~佢首先其實係黎左個菠蘿包、咁緊係要叫佢改番啦,我一心真係黎食菠蘿油,但今次個包唔係熱辣辣了、因我去到坐低都11點,但都好好味!,食過出面唔少hea 既菠蘿包、個底黑哂硬,包又唔鬆軟,但民華就唔會了!加埋牛油真係好好食,老公食都大讚!而佢就唔同平時糯米雞,佢係叉燒同雞翼仲有冬姑,岩哂唔好立腸既人!我女食唔少糯米雞~見佢鐘意食我就開心了~而個炒旦有奶味,阿女食哂咁滯(事實佢只有兩歲人仔)個通粉都好肯食,因佢平時難開金口~個炒旦未至於澳牛、但我覺得僅次於既,因平時其他地方d炒旦要落鹽同胡椒先食得落口成個商場其實仲有好多食巿,係佢排咁長龍,佢有點心又有日常早餐又有西包,又真係岩哂一家幾口想食唔同野既胃口!