2017-04-25
有時候朋友午餐時間剛好路過在尖沙咀, 就會問一唔一齊LUNCH. 之後我多數都會帶佢地去茶木, 因為裝修, 食物都係唔錯, 係一個幾岩GATHERING既地方. MENU有自選套餐同午市麵餐. 基本上次次都叫酥炸雞排麵. 因為之前食過,一試難忘. 飲品則加錢叫左杯黑糖胚芽奶茶. 等餐有少少耐, 大概10-15分鐘. 還好飲品會先上. 奶茶不會死甜, 尚帶茶味. 而且黑糖胚芽都是健康食品, 不錯的配搭.雞排好大塊. 而且仲會幫你碎上. 好香脆, 雞肉嫩滑多汁. 味道很有台灣夜市的風味. 而跟餐的面是配紅燒牛肉面的湯底, 很濃郁. 叫依個餐就好似一個價錢, 兩個味道咁. 抵. 叫餐可以另外+錢叫佢地自家製的切餅. 切餅外觀相當精美.不過有D貴同埋太細件. 優惠不算吸引.
等餐有少少耐, 大概10-15分鐘. 還好飲品會先上. 奶茶不會死甜, 尚帶茶味. 而且黑糖胚芽都是健康食品, 不錯的配搭. 雞排好大塊. 而且仲會幫你碎上. 好香脆, 雞肉嫩滑多汁. 味道很有台灣夜市的風味. 而跟餐的面是配紅燒牛肉面的湯底, 很濃郁. 叫依個餐就好似一個價錢, 兩個味道咁. 抵. 叫餐可以另外+錢叫佢地自家製的切餅. 切餅外觀相當精美.不過有D貴同埋太細件. 優惠不算吸引.