2024-10-10
我哋有位同事離職咗,琴日放工後,我哋幫同事搞咗個歡送會,揀咗呢間日本餐廳。我哋嚟食佢哋嘅松餐放題,所有嘢都係任食嘅。由於同事們都想試唔同嘅湯底,啱啱呢度有鴛鴦湯底,醬湯配豬骨湯。兩種湯底都好濃郁,一上嚟就聞到好香。我哋點咗和牛,呢度嘅和牛肥瘦相間,非常好食,配埋濃郁嘅湯底簡直一流。我同事仲點咗松葉蟹,呢個松葉蟹好新鮮,放入湯裏面煮,仲提鮮咗湯底嘅味道,非常可口。我哋仲點咗啲雞肉同豚肉。雞肉軟嫩,煮好唔會硬,好好食。豚肉亦都好鮮嫩,配埋湯底,非常美味。之後我哋點咗一盤野菜拼盤,當中包括咗啲菌類、豆腐同菜。後來我哋仲點咗一盤刺身拼盤。呢度嘅刺身好新鮮,入口即化,冇腥味,擺盤亦都好靚。最後我哋仲點咗好好食嘅米粥同烏冬。米粥好滑,入口即化,好香又好食。呢度嘅烏冬好軟滑,配埋濃郁嘅湯底,食完仲想再食。呢間日本餐廳真係好好食,食材好新鮮,下次一定會再嚟。
之後我哋點咗一盤野菜拼盤,當中包括咗啲菌類、豆腐同菜。
呢間日本餐廳真係好好食,食材好新鮮,下次一定會再嚟。