2020-08-24 31 views
其實我都幾鐘意食車仔麵,尤其是一D又乾淨又新潮的車仔麵檔,呢間車仔麵設計裝修衛生舒適,連客人放手提電話位置都設計埋,真有心思,餐具全部一套套包裝,方便又乾淨衛生😊😊😊———————飲品:🟫凍鴛鴦———咖啡溝奶茶,奶茶和咖啡味道幾平均,不會被奶茶搶走咖啡的味道,喝得出咖啡味的濃郁,又不會忽略了奶茶的味道,水吧沖調飲品不錯😋——————我好鍾意食車仔餸,所以叫了一個剩餸😇😇😇🐷豬大腸———我最愛吃豬大腸的質感帶煙靭,有咬口,而且味道也做得不錯😋🥕白蘿蔔———炇得又腍又入味又夠清甜😉😉🐷豬軟骨———最愛吃軟骨的食物,有口感,炇得夠腍又不影響肉質的嫩滑😊🐟魚肉鮮鱿——用魚肉做,但切成形狀似鮮魷,彈牙爽口好味道⋯⋯干燒貝————-有點像吃獅子狗魚蛋的感覺,味道亦不錯⋯⋯🐷豬骨湯貢丸——-用豬滑湯打做成的貢丸,肉鮮甜,餡料有冬菇.......等等。貢丸爽口肉質彈牙好味———————小食:🐔雞軟骨———又係我的至愛,雞軟骨炸得香脆香口,雞軟骨有咬口有口惑,哈哈,港式車仔麵,竟然吃到做得像日式雞軟骨的口味⋯⋯👍🥰———————吃著好味道又簡單的一個午餐開心🥳........簡單

飲品:

——————
我好鍾意食車仔餸,所以叫了一個剩餸
😇😇😇

🥕白蘿蔔———炇得又腍又入味又夠清甜😉😉

干燒貝————-有點像吃獅子狗魚蛋的感覺,味道亦不錯⋯⋯

小食:

吃著好味道又簡單的一個午餐