2018-10-25 770 views
對比起我上一次嚟呢頭 感覺上呢度唔同左好多 多左d小店 正合我意今日同friend嚟到呢間餐廳 見到個menu好得意佢d野食既名全部都係自己改 幾新奇又搞笑每一款野食都有個國旗喺前面代表果款野食係代表緊邊個國家尼一個泊爾香辣雞腎 $38雖然佢有一隻辣椒 但我覺得佢唔係好辣反而佢有種類似印度咖喱既香味肉質好爽脆 非常惹味拉絲芝士牛坑腩焗薯條 $68薯條炸到好脆 就算有芝士都唔會好快淋曬而且佢都有幾多牛坑腩碎 肉碎味道好濃 配埋嚟一齊食好正非洲懶人雞翼配Peri-Peri Sauce $68同樣係一個辣椒 但呢個就比頭先既雞腎辣辣裡面好有肉汁 雞肉好滑 唔會有冰鮮既味道Peri-Peri Sauce其實我覺得雖然帶d辣 但都帶dd refreshing既味道 唔錯咖喱茄汁德國腸 $158我自己比較鍾意食紅色既兩款腸 貪佢個皮夠曬脆咖喱加埋茄汁個味道好開胃 甜酸得嚟帶d咖喱既香味雖然Waiter話呢個食完會有d溜 但係我覺得四個人share剛剛好 而且真係好惹味夏威夷酸酸甜甜豬肋骨配BB羅馬菜及多汁燒菠蘿 $178豬肋骨我覺得肉質剛剛好 少少淋但又唔會冇曬咬口佢個汁真係名副其實 酸酸甜甜既
今日同friend嚟到呢間餐廳 見到個menu好得意
佢d野食既名全部都係自己改 幾新奇又搞笑
每一款野食都有個國旗喺前面代表果款野食係代表緊邊個國家

咖喱加埋茄汁個味道好開胃 甜酸得嚟帶d咖喱既香味

夏威夷酸酸甜甜豬肋骨配BB羅馬菜及多汁燒菠蘿 $178
豬肋骨我覺得肉質剛剛好 少少淋但又唔會冇曬咬口
佢個汁真係名副其實 酸酸甜甜既 味道唔會濃到食唔到肉既味道
我自己冇食燒菠蘿 但係我個friend就話菠蘿好甜 燒得好好味

阿根廷香草醬牛側腹配燒牛油果及粒粒甜粟 $198
呢個牛肉係我今晚食既野裡面最鍾意既
牛肉夠淋 而且真係好重既牛肉味
雖然冇咩油味 但完全唔洗驚佢會鞋
佢既香草醬真係好大陣herbs味 如果想refreshing d可以點少少 但係牛肉本身都已經好夠味

烤鴨胸 $78
呢個係萬聖節既Special菜 擺碟都特登配合番
呢個又係好有驚喜
Rosemary既味道好出 同鴨胸配合得好好
而且鴨胸既皮係烤到脆架 但係d肉又唔會乾 我之前好少食到呢種口感 幾滿意 但係太急住食唔記得左影相😂

總結我覺得呢間餐廳既Menu既大眾化而且幾特別 適合一班friend嚟試多幾款菜
而且價錢唔係好鬼 係Encore之選
$196 (Dinner)