2022-12-04
地點非常方便喺地鐵站行幾分鐘就到,原來沙咀道呢邊仲有好多唔同嘅嘢食,今日同朋友都好想食西餐所以就揀咗呢間餐廳黎試吓,一行到入餐廳就有一種好舒服同溫馨嘅感覺,背景音樂播着懷舊嘅英文歌非常relax又夠舒服,呢間餐廳係走平民路線嘅西餐廳所以價錢都非常合理入面面積非常大選擇仲好多這個套餐跟一碗忌廉湯和蒜蓉包,忌廉湯入口香滑,而蒜蓉包蒜味十分香濃,仲要係熱辣辣做到非常脆口,真不錯😌沙律菜非常新鮮,有夠爽脆有少少胡麻醬汁點了這個安格斯牛肉眼扒,安格斯牛嘅肉質肉理細緻,脂肪就好像大理石紋咁分布,吃一口安格斯牛肉滿口油脂甘香,牛肉味濃郁,肉質鮮嫩多汁,而且沒有筋,越食越好味。牛扒性價比非常高以呢個價錢嚟講完全係合理整體來講不過不失嘅質素這個黑松露忌廉野菌意大利飯,吃一口意大利飯,黑松露的獨特味道衝擊大腦,而且每粒意大利飯都滿佈忌廉和黑松露,所以食起來每淡都很好味,意大利飯煮得剛剛好,食落有口感。這個芝士忌廉焗西蘭花蒜蓉,表面滿滿的芝士忌廉汁,和西蘭花一齊食很香口,很濃芝士味,正!特色焗蠔,一口一啖,食落蠔味濃郁,蠔是我喜愛之一這杯即磨咖啡,送到我的面前已經聞到很香的咖啡味,咖啡入口甘香帶一點苦味,咁
這個黑松露忌廉野菌意大利飯,吃一口意大利飯,黑松露的獨特味道衝擊大腦,而且每粒意大利飯都滿佈忌廉和黑松露,所以食起來每淡都很好味,意大利飯煮得剛剛好,食落有口感 。
特色焗蠔,一口一啖,食落蠔味濃郁,蠔是我喜愛之一
這杯即磨咖啡,送到我的面前已經聞到很香的咖啡味,咖啡入口甘香帶一點苦味,咁凍嘅天氣飲番杯熱辣辣嘅咖啡真係非常滿足值得一讚。