2017-06-10 159 views
呢間放左係我的收藏到好耐,終於俾我去到啦💪7點前到未開始多人,環境唔逼,但當日坐得近廚房就有啲怪味入正題啦! 一坐低就會每人俾一碗老火湯,好飲既👍仲有雞腳添肉餅既選擇超級多,可以選擇蒸或者煎。蒸會用砂鍋上,飯係底,肉餅係面。煎既肉餅會同飯分開上。晚市價格分為$59,$69,$99$69 煎秘制金沙蛋黃肉餅 配菜飯 - 好食,好岩送飯食。個肉餅聽個名都知有少少heavy,睇落仲勁 ,因為原來係肉餅上面鋪了一層滿滿既咸蛋黃加牛油炒成既金沙。$99 蒸足三兩花膠蒸肉餅 配白飯 - 本人無乜食過花膠,淨係知養顏,咁就嗌左啦 有3大塊花膠係面,上面有啲汁,下面係肉餅同飯。花膠好滑,食落一pat pat,會係口入面'張住張住'。一路淨係諗住可以養顏,先可以叫自己繼續食哂啲花膠🙈我唔知咩叫好食既花膠,但係食完呢次我諗我知自己唔鐘意食。肉餅同金沙個塊應該係一樣既,係好食既。但最低啲白飯好淋,好濕,唔好食。叫花膠肉餅個陣未諗掂蒸定煎,店員就建議蒸。但可能就係蒸,所以啲飯好濕。
呢間放左係我的收藏到好耐,終於俾我去到啦💪

7點前到未開始多人,環境唔逼,但當日坐得近廚房就有啲怪味

入正題啦! 一坐低就會每人俾一碗老火湯,好飲既👍仲有雞腳添

金莎蛋黃肉餅配菜飯

足三兩花膠肉餅飯

一路淨係諗住可以養顏,先可以叫自己繼續食哂啲花膠🙈
我唔知咩叫好食既花膠,但係食完呢次我諗我知自己唔鐘意食。