2019-07-12 29 views
間唔中我哋一家三口都會出嚟行下,次次都係呢條食街揾食,之前好似唔見有呢間鋪,應該新開,咁緊係要試下新嘢啦呢排太熱啦,門口比我感覺好舒服,好想即刻衝入去入到去,又好台式feel餐牌小食煎餃子跟餐加$16,其實抵食嘅為起$4隻,但好大隻好多餡料吉列豬扒湯烏冬我要咗黑松露湯底湯底好杰身,好似撈烏冬咁我反而仲鍾意咁,如果稀身啲的話個湯應該冇咁出味我鍾意佢杰身好似撈烏冬嘅感覺就係食到每條烏冬都有佢嘅味道,仲有黑松露味好香好香而豬扒份量都算多蜂蜜烏龍茶夠潤,同解渴蟹籽青瓜沙律炸薯條配明太子蛋黃醬其實個明太子醬係好食嘅,但係我冇用佢嚟點薯條😝用咗我個黑松露湯點嚟食,因為我之前提及到個湯真係好好味又夠杰身,所以直情可以當醬點,變咗黑松露薯條,哈哈,不過咁食法係相當飽肚㗎燒咖喱芝士牛肉飯呢個即叫即整,所以要等,但食好嘢又怕咩等丫一上枱已經吸引咗我食緊薯條同烏冬嘅我已經叉咗落去食啦好多芝士,我鍾意佢夠拉絲咖喱唔算太辣,食唔到辣嘅我都覺得可以接受仲有牛肉份量都算多抹茶奶綠鍾意佢呢個杯設計,拔走粒心型蓋就飲得,咁樣飲法冇飲管下,可以每啖都飲到奶香奶夠幼滑,茶亦夠香草莓鮮果沙冰呢個真係要推介,真係超香甜草莓味,

呢排太熱啦,門口比我感覺好舒服,好想即刻衝入去

入到去,又好台式feel

餐牌

小食
煎餃子
跟餐加$16,其實抵食嘅
為起$4隻,但好大隻好多餡料

吉列豬扒湯烏冬
我要咗黑松露湯底
湯底好杰身,好似撈烏冬咁
我反而仲鍾意咁,如果稀身啲的話個湯應該冇咁出味
而豬扒份量都算多

蜂蜜烏龍茶
夠潤,同解渴

蟹籽青瓜沙律

炸薯條配明太子蛋黃醬

燒咖喱芝士牛肉飯
呢個即叫即整,所以要等,但食好嘢又怕咩等丫
一上枱已經吸引咗我
食緊薯條同烏冬嘅我已經叉咗落去食啦
好多芝士,我鍾意佢夠拉絲
咖喱唔算太辣,食唔到辣嘅我都覺得可以接受
仲有牛肉份量都算多

抹茶奶綠
奶夠幼滑,茶亦夠香

草莓鮮果沙冰
呢個真係要推介,真係超香甜草莓味,唔似加咗糖水,真係用新鮮鮮果打出嚟,同埋部冰機打到啲沙冰好棉好靚

呢條食街,好多店鋪我都食過好多次,難得今日食完,呢間亦係我可以再嚟光顧食店之一