2023-08-28 502 views
工作黎開新蒲崗就買個外賣返屋企食行過竟然見到這一間茶舍餐廳之前食過一次九龍灣嗰間分店,都覺得款式好特別,今次有緣又見到又再叫返個返去食我揀咗南瓜野菌烤雞意大利飯朋友揀咗蒲燒鰻魚滑蛋包飯另外叫咗個白汁芝士焗西蘭花同埋上次食唔到,今次終於可以叫嘅柚子芝士蛋糕我覺得今餐真係好豐富蒲燒鰻魚滑蛋包飯鰻魚厚身而且完全冇腥味蛋包飯嘅滑蛋完全覆蓋曬成個飯底嗰啲飯都有一啲鰻魚汁,所以食落唔會太乾南瓜野菌王烤雞意大利飯最初仲怕佢太濕,但食落南瓜汁剛剛好包住啲飯, 另外裏面仲有好多蔬菜同埋雞肉我自己非常非常鍾意食呢個白汁芝士焗西蘭花好多時叫外買都淨係食到碳水化合物同埋肉好少食到菜,見到呢度有白汁芝士焗西蘭花就即刻叫一個試下之所以話覺得茶舍這間餐廳嘅口味比較特別係好多茶餐廳都淨係可能炒幾條菜,未必會有芝士焗西蘭花, 感覺好似西餐廳先有 西蘭花入面嘅白汁能包裹每一棵西蘭花 芝士仲有拉絲柚子芝士蛋糕雖然唔係好大件但係重柚子味軟硬適中重芝士香味,下次可能會再試埋朱古力味餐廳門口不斷都有人等堂食位, 下次有機會堂食再食多幾款唯一外賣要計盒錢或者下次可以帶埋個盒去買咁就更加環保
工作黎開新蒲崗就買個外賣返屋企食
行過竟然見到這一間茶舍餐廳

我揀咗南瓜野菌烤雞意大利飯
朋友揀咗蒲燒鰻魚滑蛋包飯
另外叫咗個白汁芝士焗西蘭花
同埋上次食唔到,今次終於可以叫嘅柚子芝士蛋糕

我覺得今餐真係好豐富

蒲燒鰻魚滑蛋包飯
鰻魚厚身而且完全冇腥味
蛋包飯嘅滑蛋完全覆蓋曬成個飯
底嗰啲飯都有一啲鰻魚汁,所以食落唔會太乾

南瓜野菌王烤雞意大利飯
我自己非常非常鍾意食呢個

白汁芝士焗西蘭花
好多時叫外買都淨係食到碳水化合物同埋肉
好少食到菜,見到呢度有白汁芝士焗西蘭花就即刻叫一個試下
之所以話覺得茶舍這間餐廳嘅口味比較特別係
西蘭花入面嘅白汁能包裹每一棵西蘭花

芝士仲有拉絲

柚子芝士蛋糕
雖然唔係好大件但係重柚子味
軟硬適中重芝士香味,下次可能會再試埋朱古力味

餐廳門口不斷都有人等堂食位, 下次有機會堂食再食多幾款
唯一外賣要計盒錢或者下次可以帶埋個盒去買咁就更加環保

2023-08-25
TakeAway
$65 (Dinner)
  • 柚子芝士蛋糕
  • 白汁芝士焗西蘭花