前排同 @gladysfoodie 出街 知道佢鐘意食甜品🥰就上網見到呢間勁多人推薦既泡芙好吸引🤣咁岩經過中環街市就買泥試吓🔥值得一提 店主2016年法國藍帶廚藝畢業🎓質素有保證💯買來做散水餅或者送禮都係一個唔錯嘅選擇🥰試左佢地既禮盒裝💯有齊六款味道: 💓芝麻湯圓泡芙 💓焦糖燉蛋泡芙💓法式黑糖珍珠奶茶泡芙 💓栗子麻糬泡芙💓特濃意大利開心果麻糬泡芙 💓台式芋泥鹹蛋黃肉鬆泡芙每款打卡都好靚好吸引😍最鐘意系焦糖燉蛋泡芙 將-焦糖燉蛋🍮同泡芙融合得恰到好處😍燉蛋既奶香味濃郁 燉蛋滑溜 泡芙外觀酥脆 香甜鬆軟💯-芝麻湯圓味餡料濃郁 湯圓Q彈有嚼勁🔥-珍珠奶茶餡料濃郁香甜 珍珠Q彈🥰-栗子味🌰系我屋企人最愛😍栗子同麻糬嘅組合融入泡芙 餡料香甜濃郁 栗子香氣四溢🤩-特濃的意大利開心果風味 濃郁嘅堅果香氣😗-濃濃嘅芋頭風味再加埋鹹蛋黃酥脆鮮美 與芋泥的甜味形成完美強烈嘅對比 肉鬆則增添了口感🙌🏻💓(期間限定)D24榴槤蛋糕樽 $68樽仔蛋糕有兩款 有特濃開心果同榴槤味 我就揀咗榴槤味🤣一打開滿滿嘅榴槤肉喺面層 蛋糕鬆軟濕潤 而且味道好濃郁😂遠處已經聞到💯層次分明 性價比好高 鍾意食榴槤嘅千祈唔好錯過‼️

試左佢地既禮盒裝💯有齊六款味道:

-特濃的意大利開心果風味 濃郁嘅堅果香氣😗

💓(期間限定)D24榴槤蛋糕樽 $68
2023-10-07
TakeAway
$368 (Tea)