2020-12-13 542 views
呢間嘅梳乎厘班戟同刨冰都好出名,但因為天氣轉涼,今次就冇叫到刨冰,留返下次再嚟啦~ 店內外裝修都好有日本嘅感覺,暫時冇得去旅行,嚟呢到感受下都唔錯~•🥢 炙燒焦糖布甸梳乎厘班戟 $86溶咗嘅焦糖布甸包住班戟,焦糖脆脆地,而梳乎厘班戟就軟綿綿咁,充滿空氣感,班戟本身蛋味幾濃!整體配搭幾好~•🥢 珍珠奶茶窩夫 $68窩夫偏薄,上面加咗奶茶味嘅cream,令到窩夫淋得好快😅 奶茶味嘅cream可以再濃啲,但依加食落都唔膩;奶茶雪糕奶茶味幾濃;芋圓中間保留左芋頭質感,但有啲偏硬;另外配咗啲紅豆,感覺唔係幾夾😂•🥢 Wasabi 明太子章魚燒 $42章魚燒幾脆,入面唔係滿滿嘅粉漿,中間有一粒章魚,Wasabi同明太子嚟自章魚燒上面嘅醬,明太子味濃啲,朋友話wasabi味唔夠。面頭仲有好多木魚絲!•🥢 深宵食堂煙肉大板燒 $46大板燒入面係滿滿嘅生菜,唔會只係粉漿!而且醬嘅份量適中,足夠食晒成個大板燒而唔會好鹹,味道正正常常,但菜嘅份量有加分!•🥢 Oreo芝士奶蓋蜜瓜沙冰 $38沙冰都幾大杯,Oreo碎同芝士奶蓋份量都唔少 ,沙冰好幼細,Oreo芝士奶蓋同蜜瓜都好夾,好fresh,味道有啲似me

🥢 炙燒焦糖布甸梳乎厘班戟 $86
炙燒焦糖布甸梳乎厘班戟

🥢 珍珠奶茶窩夫 $68
珍珠奶茶窩夫

🥢 Wasabi 明太子章魚燒 $42
面頭仲有好多木魚絲!

🥢 深宵食堂煙肉大板燒 $46

🥢 Oreo芝士奶蓋蜜瓜沙冰 $38
沙冰都幾大杯,Oreo碎同芝士奶蓋份量都唔少 ,沙冰好幼細,Oreo芝士奶蓋同蜜瓜都好夾,好fresh,味道有啲似melona 蜜瓜雪條咁,最驚喜係中間仲有蜜瓜果肉!!
Oreo 芝士奶蓋蜜瓜沙冰
炙燒焦糖布甸梳乎厘班戟