2022-10-15 76 views
歌賦街食肆林立同朋友仔都鍾意食燒鰻魚就選擇了高質炭燒鰻魚店「炭家 SumiYa」,主打日本空運直送活鰻,鰻魚即叫即劏,「炭家 SumiYa」供應關西風鰻重、蒲燒鰻魚、白燒鰻魚等日式料理,愛食日本菜的朋友要mark低小店空間大概容得下 16 人左右,幸而book枱 準時到達 不用等位入座過了不久 已經滿座了侍應服務殷勤 入座後已經準備好信封 濕手巾 還詢問需要熱茶還是凍茶同朋友一行四人當然要點個主食~八幡鰻卷$280八幡卷的名稱由來有一種說法源自於京都南部的八幡而八幡是以牛蒡產地 以鰻魚包裹生牛蒡的八幡卷,有令人意想不到的美味。 本以為牛蒡獨有生味跟鰻魚難相合,沒想到咬下去,鰻魚汁蓋住了生味,反倒是牛蒡脆度增添鰻魚的口感🥚🍳鰻魚厚燒玉子$150不用描述究竟有多好食相信玉子燒都是大家的最愛😆加上鰻魚汁係perfect match串物:洋蔥$40獅子唐卷$50豚蘆笋卷$50雞腿$50懷山$40最後用新鮮鮮甜嘅西瓜同哈密瓜結束 好滿足(連隻碟都係凍㗎)🌟下次要試下雞胸肉紫蘇卷、雞腿、雞翼、獅子唐串等,即叫即燒至香噴噴。🌟離開時 店員還會送客 真係好有日本嘅感覺啊🌟廚師亦唔介意俾我影低燒鰻魚嘅過
歌賦街食肆林立
同朋友仔都鍾意食燒鰻魚
就選擇了高質炭燒鰻魚店「炭家 SumiYa」,

小店空間大概容得下 16 人左右,
幸而book枱 準時到達 不用等位入座
過了不久 已經滿座了

侍應服務殷勤
入座後已經準備好信封 濕手巾
還詢問需要熱茶還是凍茶

同朋友一行四人
當然要點個主食~

八幡鰻卷$280

豚蘆笋卷$50
雞腿$50
懷山$40

最後用新鮮鮮甜嘅西瓜同哈密瓜結束 好滿足
(連隻碟都係凍㗎)

🌟離開時 店員還會送客 真係好有日本嘅感覺啊
🌟廚師亦唔介意俾我影低燒鰻魚嘅過程