2021-10-06 379 views
估唔到我都有食到東涌既一日😆 今日係呢頭附近既盤收工,心諗咁山旮旯都唔會有啲咩食,點知原來穿過Sheraton就已經有咁多選擇🥰 有種別有洞天嘅感覺🤣一入門口店員就問我鐘意坐窗邊看海定坐户外望樓下花園,由於我抵受唔住冷氣既誘惑,所以都係看海naaa🌅🥰 ohhhh 坐低個陣岩岩好開始日落☺️Menu:1️⃣ King Prawn Linguini($188)終於搵到間餐廳願意花心思係我其中最着重嘅地方之一:食物嘅溫度🙈 可以話我傳統,但我真係覺得上枱時候仍然熱辣辣嘅食物永遠係最好食嘅😆 (就正如當你飲咖啡,要自己落糖加奶,假如間餐廳所提供嘅牛奶係預熱左,而唔係凍既,會令我覺得間餐廳有係小地方落心思)而呢間餐廳上菜既時候,侍應哥哥要隔住塊布捧餐,提示我要小心隻碟好熱🔥 送既餐包😆🍞呢碟香烤虎蝦意大利扁意麵完全無落過多既調味料,令我可以食到蕃茄仔&炭燒大蝦既原味😌👍🏻 再加上呢個無敵大海景,由日落望到天黑…有咩工作壓力都暫時揼埋一邊☺️🤣2️⃣ Jasmine & Rose Iced Tea($75)本身想乖乖地叫熱飲,可惜夜晚30•C既天氣…都係岩飲凍似多啲🤣 今次我得登無攪勻杯野飲,想試下保留杯飲

Menu:

1️⃣ King Prawn Linguini($188)
King  Prawn  Linguini

送既餐包😆🍞

本身想乖乖地叫熱飲,可惜夜晚30•C既天氣…都係岩飲凍似多啲🤣 今次我得登無攪勻杯野飲,想試下保留杯飲品Honey、Lemon、 Jasmine & Rose Tea 既層次,反而選擇係飲既時候將枝飲筒拎上拎落,咁樣飲落口個刻就可以清楚飲得出每種ingredient 既味道,而等佢地係吞落喉嚨前自己係口腔裏面混合,估唔到呢個嘗試幾特別🥰🍯🍋🌹🍵
2021-10-05
Type of Meal