2022-11-22 1329 views
今日帶大家黎到位於奧海城的Cocina 3 Tapas Restaurant & Bar,幫大家睇睇呢間西班牙菜餐廳水準如何比大家做個參考。這餐廳環境非常寬敞,舒適度很高。甚有歐式建築風格。又有氣氛又有特色。.我地黎到就叫咗個set dinner,包括有兩碗餐湯,一款小食、一款飯或意粉、一款主菜、兩款甜品。價錢係$688再加一及餐前小吃費用,另外因為叫咗套餐之後叫cocktails 有半價,所以我哋亦都叫咗兩款好得意嘅飲品。.🥢Nachos 餐前小食,但客人可無限追加,佢想點的兩杯雞尾酒,拎呢Jap Jap Jap一流!.🥕甘筍湯暖暖濃湯,這款甘筍湯,入口濃稠且有甘筍的天然甜味,配上餐廳脆脆的餐包🥕delicioso!.🦞龍蝦湯(加配)口感順滑,香味十足,加入忌廉裝飾整個賣相相當不俗。.🦀香煎蟹餅餡料豐富,蟹肉、洋蔥、三色椒。份量亦算多,味道較重,可惜蟹餅不夠實淨,較鬆散.🍚西班牙海鮮飯份量超多!配料超足!如青口、蜆肉、大蝦。味道尚算可以,如意大利飯口感較為彈牙會更佳!.🐷燒西班牙黑豚豬腩肉配秘製西班牙香橙汁非常香口的一道主食,脂肪層層分佈, 入口即溶、非常鬆化且肉味上乘。香橙汁亦是一
🥢Nachos
🥕甘筍湯
🦞龍蝦湯(加配)
口感順滑,香味十足,加入忌廉裝飾整個賣相相當不俗。
🦀香煎蟹餅
🍚西班牙海鮮飯
🐷燒西班牙黑豚豬腩肉配秘製西班牙香橙汁
非常香口的一道主食,脂肪層層分佈, 入口即溶、非常鬆化且肉味上乘。香橙汁亦是一絕出色的醬汁令到人既口水直流,出色的口感及醬汁。令味蕾訂做按摩般享受。黑松露薯蓉亦令人有驚喜,是非常值得推薦的一道菜。
🍋檸檬撻及紅酒燴梨
不過不失的甜品