2021-03-03
一直都知道將軍澳海旁嗰邊多咗好多新餐廳進駐,但係到今日先有時間過去行下,揀食咩嘅時候見到哩間餐廳入面既裝修勁有歐洲古堡風格,好岩打卡😆所以就決定入去試一試啦。餐廳既地下同牆身都用左木製品,加上皮製梳化,同埋仿製壁爐,望落好有古典既味道,最特別既係餐廳入面有一條木製樓梯,啱晒鐘意打卡既人。🎈美國安格斯肉眼牛扒(Medium)🥩牛扒會配上沙律菜同炸薯條,同時附上兩種醬汁。牛扒厚身大塊,肥瘦適中,食落口充滿肉汁,肉亦都唔會靭,值得推介👍🏻沙律🥗係火箭菜配小番茄🍅淋上黑醋,酸酸地好開胃。而薯條係我最鍾意既粗薯條,食落口好滿足,🍟唔會炸得太乾,亦唔油膩。🎈龍蝦意粉🦞意粉上面有半隻龍蝦,龍蝦肉食落非常爽口彈牙,有淡淡既香草味,食得出好新鮮。而意粉亦用上龍蝦忌廉汁同切到一粒粒既蝦肉、洋蔥🧅一齊烹煮,所以意粉食落去好creamy,而且幾乎每啖都食到蝦肉或洋蔥粒。🎈Lychee Mojito🍹調酒師特調飲品,哩杯Mojito青檸同薄荷味好突出,味道較清新,微甜。🎈Special Drink(酒精)🍸哩杯亦係調酒師特調飲品,青瓜味好突出,酒味唔太濃,飲落都幾Fresh。整體黎講,哩餐晚餐真係幾高質,因為食
🎈美國安格斯肉眼牛扒(Medium)🥩
🎈龍蝦意粉🦞
🎈Lychee Mojito🍹
🎈Special Drink(酒精)🍸
整體黎講,哩餐晚餐真係幾高質,因為食得出佢嘅用料唔錯,而且食物味道真係幾好,建議大家可以同另一半係特別日子一齊嚟,咁就夠晒浪漫啦💕