這裡的食物帶來了驚喜與喜悅要形容嗎?麻雀般 的樓上咖啡室雖然細小,但基本要有的都有,特別的是,有個帶點歐陸式露臺,小桃有一半是紅牆壁剛好我也著一身紅,一頭掉色的金髮, 在那幻想著自己身在歐洲小紅屋露台中外面是迷人的時代廣場。那天是雨天下面行人撐著傘走來走去,十分美對面大樓有個大銀幕,播放著twins,最新的mv ,我對他說………好了, 廢話不多說了,立即從歐洲慢半拍,進入 港式快節奏咁講一講食物與朋友一齊叫了二人超級套餐188一個人再加一服務費,( btw 呢度嘅店員係姐姐黎,態度非常之好同埋細心)我哋一人揀咗一個湯,一沙律,可以試下多d野 個湯係羅宋湯,好味, 湯入面有好多蔬菜 呢個沙律都ok蜜糖雞翼, 香甜微脆的外皮, 加埋非常之 嫩滑嘅肉質開心開心幸福幸福豬肋骨 加十蚊 配 肉醬薯條呢個菜式,之前參加過食神比賽拎過金獎㗎好好味呀, 肉質一啲都唔鞋, 醬汁非常惹味, 諗起都流口水 雖然豬肋骨比較細嚿, 切開一人平均都可以食到三至四嚿,但我朋友勁衰,蝦我食得慢食左我個份嬲呀, 畀番啲豬肋骨我呀粗薯條配 肉醬的肉粒係好有存在感的又要 幸福滿瀉好味,個 醬汁唔會話太酸太鹹總之一切都係pe
這裡的食物帶來了驚喜與喜悅

要形容嗎?
麻雀般 的樓上咖啡室
雖然細小,但基本要有的都有,
特別的是,有個帶點歐陸式露臺,

小桃有一半是紅牆壁

剛好我也著一身紅,

一頭掉色的金髮, 在那幻想著自己身在歐洲小紅屋露台中

外面是迷人的時代廣場。那天是雨天
下面行人撐著傘走來走去,十分美

好了, 廢話不多說了,立即從歐洲慢半拍,進入 港式快節奏
咁講一講
食物

與朋友一齊叫了二人超級套餐
同埋細心

沙律

我哋一人揀咗一個湯,一沙律,
可以試下多d野
個湯係羅宋湯,好味, 湯入面有好多蔬菜
呢個沙律都ok

蜜糖雞翼

蜜糖雞翼, 香甜微脆的外皮, 加埋非常之 嫩滑嘅肉質
開心開心幸福幸福

豬肋骨配肉醬薯條

豬肋骨 加十蚊 配 肉醬薯條

呢個菜式,之前參加過食神比賽拎過金獎㗎

好好味呀, 肉質一啲都唔鞋, 醬汁非常惹味, 諗起都流口水
食左我個份
嬲呀, 畀番啲豬肋骨我呀

粗薯條配 肉醬的肉粒係好有存在感的

又要 幸福滿瀉

好味,個 醬汁唔會話太酸太鹹總之一切都係perfect啱啱好

好似係叫巴里熱情

好似叫做巴里熱情

有雪糕同埋cream, 酸酸甜甜甜甜酸酸 ,
!! 同埋佢呢度嘢飲係有好多選擇㗎
我揀咗好耐先揀咗呢一杯!
呢度有酒精嘅飲品亦都有花茶,coco ,沙冰, 乳酪,奶昔……大約十幾款飲料

卡邦尼意粉

我哋揀咗卡邦尼意粉, 我同朋友講第一次食卡邦尼意粉,都係喺樓上coffee shop度食嘅, 而且我第一次食嘅卡邦尼意粉都係超級好味
, 自此之後,我就冇再食過一個卡邦尼意粉係可以超越嗰一次嘅好味

朋友覺得呢個卡邦尼意粉係都係好好味呀
, 我個人覺得都係好唔錯啦因為佢非常之味道都係足夠, creamy得嚟唔會好膩,
入面仲有好多蘑菇同埋 培根,但唔知點解我覺得 蘑菇有少少苦

整體嚟講呢一個意粉都係唔錯㗎

呢個餐仲包埋甜品
套餐配嘅甜品泡芙

見到泡芙時我有點失望,心諗,hea我嗎?
不過食左之後真係要say sorry

好驚喜,小泡芙入面的是雪糕,應該是香草口味?

把放在一旁的小草莓放在泡芙的cream 上一齊吃,味道更是
提升到另一個層次
酸酸甜甜冰冰軟軟脆脆滑滑的感覺在口腔裡開了一場
味覺交響樂
心情美妙得跟得開出花了

我真的在裡吃的很開心哈哈哈哈

食物質素真係高過好多樓上咖啡室

2017-06-19
$218 (Dinner)
沙律
蜜糖雞翼