2022-11-03 63 views
仲未可以去旅行,週末去元朗國一日遊,已經好多年冇去元朗,唔多變靚咗咁多!好多唔同嘅新餐廳!揀咗呢間歐陸風情裝修精緻的餐廳是試一試假日午市套餐不用$100,配合精緻的裝修!是在市區找不到的性價比!都好值得入一試🔸花椒麻辣炸雞翼見到個名已經想叫!雖然炸粉有啲厚,但係不阻它麻痹的口感🌶 辣味算是小辣(有可能係我好食得🌶)但係麻味幾出🔸法式家常奶油燉雞很喜歡這個奶油雞,牛奶忌廉底的醬汁,加入少許甜椒粉令味道更加香濃!香滑的醬汁令到雞髀肉更加柔嫩滑溜!相輔相成👍🏻 揀咗薯菜同薯條,份量都好多,超飽好抵食!🔸韓式煙豬面忌廉吸管粉這個吸管粉比一般意粉更加彈牙煙靭,掛汁效果亦相當之好,加埋油脂味豐富的煙豬面,相當香濃惹味🔸椰子咖啡用椰子奶取代普通牛奶,椰子味道超香同咖啡好夾🤩令咖啡多了一份獨特的香甜

🔸花椒麻辣炸雞

🔸法式家常奶油燉雞