2021-10-29
觀塘真係好多cafe,今次我地嚟到the hunt。餐廳裏面用左磚牆,上面畫滿塗鴉,有啲外國街頭嘅感覺,座得都舒服。我今次平日八九點去,唔好會嘈。————————————————🍝 Sea Urchin & Foie Gras Linguine, $188(3/5)扁意粉煮得啱啱好,面頭加左加拿大海膽同煎香左嘅鵝肝,再配搭橘子同紅桑梅汁整嘅魚子。食落口有好有鵝油嘅香味,但又唔會太膩。海膽亦無腥味。不過個人認為鵝肝有少少蓋過海膽嘅味道。🍰 Hunt Signature Tiramisu, $68(3.5/5)Tiramisu 面頭用左乾橙片同朱古力脆片作裝飾。手指餅唔算太濕,可以食到手指餅本身嘅質感。Mascapone cheese cream食落好輕盈,唔會太滯,感覺忌廉比例比平時tiramisu高。個人認為Mascapone cheese cream 有啲太軟身同少左啲芝士味。——————————————
我今次平日八九點去,唔好會嘈。
————————————————
——————————————