2023-09-12
放工後要去荔枝角嘅億利工業中心拎嘢,發現依棟工廈原來有食店,決定去2樓一間西餐廳試試,歐陸風情嘅裝修,浪漫情調🕯️牛油香煎帶子伴忌廉菠菜配香脆酸種麵包多士 $98————————————成個忌廉勁Creamy香濃!菠菜煮到好淋,同忌廉混為一體勁掛汁,酸種多士真係夠香脆,點埋忌廉食好滋味。帶子煎到好香,好正!香煎盲曹魚柳伴牛油忌廉汁 $178————————————外皮煎得頗香脆,魚肉仍然嫩滑,唔會煎到老晒,伴上牛油忌廉汁都好夾,入口加上煎魚嘅油脂,感覺Creamy又滋味,份量都多,抵食👍🏼慢煮西班牙黑毛豬鞍架伴香桃醬 $238————————————黑毛豬鞍架經慢煮後,肉質質感仍然厚實,能鎖住肉汁,肉味濃郁,入口彈牙,配上一口薯粒烤過後更惹味。香桃醬中和豬鞍嘅膩感,豬鞍份量都好多好大份呀。Melon Kakigori $108————————————夏日炎炎真係啱晒食冰,奶味嘅冰配上煉奶再加Cream雖然有啲邪惡但真係好好味又唔漏,加埋一粒粒又圓又甜嘅哈密瓜🍈夠晒清爽。賣相吸引啱晒打咭!
牛油香煎帶子伴忌廉菠菜
配香脆酸種麵包多士 $98