2023-07-04
今次同朋友過咗嚟呢間喺HKU附近嘅藍白歐陸風情小餐館食dinner,藍白色嘅門口好打卡裏面亦都好多乾花瓷磚等等嘅裝飾品,好有異國風情,食物亦都present得靚又好食Parma Ham·水牛芝士·蜜瓜係超吸睛嘅前菜,擺盤落足心機,賣相亦有啲似聖誕花環,上面放咗好多食用花做裝飾,Parma ham,芝士同蜜瓜呢個配搭冇得輸,蜜瓜咬落好爽甜,加埋酸酸地嘅黑醋好開胃明太子烤雞翼好香脆,雞翼個面甜甜脆脆,上面重鋪咗啲醬汁,蔥粒同魚子,一齊食好惹味意式鮮茄牛肉雜菜濃湯嘅擺盤都靚,白色嘅碟邊加咗少少綠紅色嘅裝飾,好少西湯側邊會有埋裝飾,呢個真係幾有心思,加分,清清地嘅蕃茄味湯加埋啲牛肉粒粒飲落濃而不膩香煎野生比目魚·芒果柚子醋沙律,個魚整得好入味,而且魚皮煎得好香脆,外脆內軟👍🏼旁邊嘅沙律撈埋甜甜地嘅芒果粒粒幾refreshing芝士和牛長通粉焗得香噴噴,食落幾得意因為甜甜地,加埋芝士同和牛粒粒好飽肚雜莓意大利奶凍呢個甜品好香奶味,口感好順滑,上面仲鋪滿冰凍嘅藍莓同紅桑子,健康又好食佢嘅飲品都好色彩繽紛同打卡,我哋order咗草莓蔓越莓特飲同菠蘿柚子蜜,清甜解渴,佢連啲冰粒都係用蝶豆花水加埋果乾整
佢嘅飲品都好色彩繽紛同打卡,我哋order咗草莓蔓越莓特飲同菠蘿柚子蜜,清甜解渴,佢連啲冰粒都係用蝶豆花水加埋果乾整成波波型,好靚呀