2023-09-20 23 views
Happy Glaze旺角的朗豪坊底層新開左一間甜品店,呢個位置之前係茶飲店,而家變成甜品外賣店,而且種類非常豐富,有好獨等的薄脆牛角酥、曲奇、甜品杯、蛋糕等。店員告知,曲奇買五送一,六點後甜品杯亦都有第二杯半價既優惠,可惜我食得唔多,都係買少少試試。原味特大牛角酥- $48店員提供了一塊試食,咬落口感鬆脆又充滿牛油香氣,壓扁成薄脆的牛角包,口感似餅乾,面頭有一層香甜的焦糖,於是買了一塊。玉桂蘋果脆脆特大牛角酥 $58一邊係微甜的肉桂香及濃郁的朱古力,另一邊更有香脆的蘋果乾及脆脆,口感豐富,推薦!Kit-Kat 曲奇 $40呢排M 記都大推既KitKat 口味,呢到都搵到,曲奇滿佈Kit-Kat碎條,味道香濃,非常甜香,我下午茶配試一杯黑啡咖,感覺好多了😂斑蘭曲奇 $40斑蘭味突出,面頭有點甜甜的椰絲,口感比較鬆軟,個人沒特別喜歡斑蘭,朋友都吃完了整塊,我就試試後排介比鐘意斑蘭味既朋友
Happy Glaze

原味特大牛角酥- $48