2022-11-07
-//位於佐敦·睇得出食物用心製造既cafe小店有自家製日式手工蕨餅,仲係無添加防腐劑亦有提供全日早餐、意粉、多士、甜品等🍮Cafe較寧靜好適合傾偈,仲好歡迎寵物㗎🐶📍日式手工蕨餅(抹茶) $42呢款蕨餅係自家手工製造🥰 都係招牌人氣款聽講佢哋都落足心機去專研呢個蕨餅配方🥹口感軟淋淋 咬落唔黐牙,蕨餅上沾滿抹茶粉配埋抹茶蜜甜甜哋😍一粒接住又一粒 食唔停另外仲有個黃豆粉味,下次絕對可以試埋佢呢啲蕨餅都可以訂嚟做散水餅或者禮盒裝架📍日式焦糖布甸 $58呢款焦糖布甸係用上日本蛋🥚味道係超濃郁口感滑嘟嘟,每食一啖都會散發出啖啖奶香又唔會太甜,布甸控記得boookmark定喇💖📍日本九鬼黑芝麻牛奶 $48個人超鍾意呢款🥰 而且製作應該都比較複雜香港都好少見有芝麻味飲品,感覺較特別💘而呢款係選用日本黑芝麻製,再調配咗甜度味道非常濃郁,感覺好似飲緊凍既芝麻糊🤣芝麻控一定會愛上🫵🏻 記得飲之前一定要攪勻📍柚子咖啡梳打 $48將濃郁既咖啡倒落梳打,因為有氣泡關係🫧令到畫面好治療,飲落好清新,味道好特別而且呢個組合幾新奇,味道整體都做得唔錯期間限定的餐牌
//位於佐敦·睇得出食物用心製造既cafe小店
有自家製日式手工蕨餅,仲係無添加防腐劑
亦有提供全日早餐、意粉、多士、甜品等🍮
Cafe較寧靜好適合傾偈,仲好歡迎寵物㗎🐶 📍日式手工蕨餅(抹茶) $42
呢款蕨餅係自家手工製造🥰 都係招牌人氣款
聽講佢哋都落足心機去專研呢個蕨餅配方🥹
口感軟淋淋 咬落唔黐牙,蕨餅上沾滿抹茶粉
配埋抹茶蜜甜甜哋😍一粒接住又一粒 食唔停
另外仲有個黃豆粉味,下次絕對可以試埋佢
呢啲蕨餅都可以訂嚟做散水餅或者禮盒裝架 📍日式焦糖布甸 $58
呢款焦糖布甸係用上日本蛋🥚味道係超濃郁
口感滑嘟嘟,每食一啖都會散發出啖啖奶香
又唔會太甜,布甸控記得boookmark定喇💖 📍日本九鬼黑芝麻牛奶 $48
個人超鍾意呢款🥰 而且製作應該都比較複雜
香港都好少見有芝麻味飲品,感覺較特別💘
而呢款係選用日本黑芝麻製,再調配咗甜度
味道非常濃郁,感覺好似飲緊凍既芝麻糊🤣
芝麻控一定會愛上🫵🏻 記得飲之前一定要攪勻 📍柚子咖啡梳打 $48
而且呢個組合幾新奇,味道整體都做得唔錯 期間限定的餐牌