2018-09-25
老婆最中意打邊爐,知道呢間胡爐開左唔係好耐,新邊好多朋友都推介,一於試下佢係咩料。黎到呢間鋪頭,雖然唔算好大,但私隱度極高,有屏風遮住每一枱,真係好少有餐廳會做到。雖然得一個侍應 ,但服務好周到叫左個招牌火焰龍蝦海鮮湯底,侍應會即刻係你面前炒隻龍蝦,飲完湯再打邊爐。龍蝦唔算多似,但湯底好香海鮮龍蝦味。最直得推介既係紫菜嚮玲,佢既嚮玲係自家製,腐皮入面包住紫菜,味道都好夾,而且一d都唔油膩。再試埋雙拼丸-麻辣牛肉餃拼xo 醬蝦餃皇。價錢雖然好貴,但真係好好味,值得一試。麻辣牛肉餃真係好麻辣,食完之後仲會停留左小小麻痺既感覺係個口入面。而xo醬蝦餃皇,雖然唔太食得出有xo醬味 ,但大大隻蝦,非常足料。食飽後,仲會有甜品食,甜品食左椰汁糕,佢面頭仲要有燕窩,真係好重本呢
火焰龍蝦海鮮鍋
紫菜嚮玲