2019-08-04
2020 views
位置較偏僻但係餐廳幾大同唔殘舊菜單好多選擇基本要咩中菜有咩雞牛魚鴨羊豬海鮮通通齊我地都叫咗2前菜 4主菜 1小食 1甜品1️⃣燻蛋必叫之選! 係逐隻叫 不過2隻起其實就係涵水流心蛋特別在食落/聞落有陣燻煙味 唔知點整架呢相信功夫甚多 又要燒又要熟唔曬而且流心蛋黃鹹鹹地配甜甜地嘅凍蛋白😍好食另外佢仲配啲合桃 而合桃上面有層焦糖加芝麻粒 食落香脆可口👍🏻2️⃣鎮江餚肉依個都係名菜樣子好得意 好似結咗冰嘅肉食落似晶瑩剔透嘅’嗜喱’夾雜住啲肉色鮮紅嘅火腿咁放入口鹹鹹地又涼依個應該功夫都多3️⃣松鼠黃魚成條魚鋪滿茄汁醬/甜酸醬 橙紅色 而且因為炸過多表 好似有’刺咁’味道唔錯 醬汁唔太酸 而且仲脆卜卜不過我嚴佢唔夠魚肉似食緊茄汁味嘅米通多過食緊魚所以如果為食海鮮就唔啱叫依個4️⃣樟茶大鴨又一個傳統特色菜一大隻燒鴨 旁邊擺咗啲麵包粒 外觀幾得意鴨算多肉地 腍 而且好入味 所以勸唔需要點另有嘅椒鹽麵包就好睇唔好食 冇味同硬5️⃣干扁四季豆炒得好香四季豆咬落爽身 唔會’鞋’唔會好鹹6️⃣金腿菜粒炒飯食落粒粒分明 乾身有芥蘭粒 炒蛋 火腿不過其實俾火腿搶矖味 因為夠鹹但係芥蘭粒好爽口 脆脆地 令炒飯多啲層次感遍油7️⃣蔥油大餅超厚
但係餐廳幾大同唔殘舊
而且麵包好軟身 又勁香蛋白味😋
價錢其實貴
但係佢啲菜色特別 功夫多 味道水準不錯
服務都好
唯一就啲食物遍油 或者可能只係我咁啱叫嘅大部分都係煎炸油膩野🙈
個人認為燻蛋同高麗豆沙必叫