我有次經過呢間店,見menu 唔係好貴,又好想食人蔘雞湯 所以就入左去。一開頭望到清真食肆個下 我不得不說我內心係打左個突! 但當個人蔘雞湯一上黎,係極滾同埋係好韓國味!!因為我對韓國情有獨鍾,所以食開韓國既野都係無乜味精,呢個人蔘雞湯完全做到佢該做既野!首先無味精!再來重點係,好多香港韓國食肆係用春雞整蔘雞湯,大部份用大雞,半隻或一隻,成件事已經係唔同哂!同埋大雞既話個味一定唔夠入味! 呢隻蔘雞湯可以燉到連骨都可以入口即溶咁濟,真係不得之了!呢間小店其實我去過幾次,都一定必叫蔘雞湯,亦有叫過小食紫菜卷同辛辣麵。小食紫菜卷就有少少太油,辛辣麵既味係好正,但係我對佢打爛隻蛋變蛋花辣湯有少少減分。而前菜方面,我覺得泡菜係太酸,真係麻麻既,而豆芽有時有味有時無味,有少少油,醃蘿蔔似黎貨,不過不失。我都推介過朋友去食,先知原來呢間小店無任何既好評🥹 又或者可能香港人食開比較重味小小既野,所以呢間小店太韓國健康味,所以差評極多。不得不為小店平反一下🥹
一開頭望到清真食肆個下 我不得不說我內心係打左個突!
但當個人蔘雞湯一上黎,係極滾同埋係好韓國味!!

不得不為小店平反一下🥹

人蔘雞湯