2018-10-14 151 views
平時中午出街食lunch,經過中環皇后大道中就會離遠見到呢道有印度菜餐廳,咁啱同事話好想食下印度菜,今日中午就約好左一齊去Rang Mahal Authentic Indian Cuisine試下。以中環來講,$88 另加一呢個價錢可以任食又吾係好貴。一上到去就見到有幾圍枱都係啲外籍人士,所以呢度嘅印度菜應該係好正宗!裝修都好有印度feel,好似去咗印度食印度菜咁😆前菜有沙律、胡椒薄脆、春卷、炸蔬菜等,炸物嘅口感唔係太油膩👍加埋啲調味一齊食,感覺上冇咁熱氣。印度菜當然有咖喱,有唔同嘅辣度,𥚃面有菜/肉,可以配埋烤餅/炒飯一齊食。有個士多啤梨味類似乳酪嘅甜品味道好香,幾好味,另一款甜品就好似湯圓,不過個人覺得比較偏甜。除咗任食,仲有任飲嘅檸檬茶!

2018-10-11
Type of Meal