2023-11-22 29 views
今日同個好鍾意食印度菜嘅朋友👭去尖沙咀,佢話帶我去食一間好正宗嘅印度菜,我哋晚上6:30入座,都仲有位俾walk-in客,但食食下到7點鬆啲,已經爆曬場😳原來而家好多香港人都鍾意食印度菜😊😊餐廳唔算好大,有兩三個侍應,有個大年紀小小嘅印度姨姨好nice,為我哋介紹咗幾款佢哋餐廳嘅signature👍🏻Mango Lassi🥭稍微有少少酸甜又大又棉密嘅口感,仲有小小芒果肉,解渴一流🥤Onion pakodas 🧅有別於一般的洋蔥圈,餐廳將洋蔥切到好友,之後再加印度香料同埋辣粉、印度特製嘅麵粉去炸,口感比較實淨,香脆既炸洋蔥,又係食到停唔倒口。Butter Dosa🧈你入到去,你就會發現,每一堂都有一卷好大卷嘅餅,就係butter dosa喇!香脆既dosa再配上佢四款唔同嘅醬汁,有辣有唔辣,每一啖都充滿驚喜😳Mutton curry lamb🐑我朋友就係衝着呢個羊而黎,佢每次黎都會order,濃郁又嫩滑嘅羊肉加上香料,真係令人食慾大增。😋Pudhina Murgh Tikka薄荷雞塊,配以大量洋蔥,唔好睇佢外表好似萬聖節嘅食物咁,每一舊雞塊都勁Juicy,加洋蔥同埋佢嘅薄荷汁,正😋Gar

Mango Lassi🥭
稍微有少少酸甜又大又棉密嘅口感,仲有小小芒果肉,解渴一流🥤

Onion pakodas 🧅

Butter Dosa🧈

Mutton curry lamb🐑

Pudhina Murgh Tikka

Garlic Naan🫓
即烤既Naan,邊位少少焦脆,個芯十分軟熟,加上蒜蓉同香草嘅香味,要來送咖哩一流。
  • Garlic Naan 印度大蒜烤餅
  • Mango Lassi 芒果印度奶昔