2022-12-30 233 views
聖誕節呢啲咁開心嘅日子,當然要搵埋朋友一齊過聖誕🎄我之前食過呢間覺得好正😋所以帶朋友嚟試吓,原來朋友未食過法國菜同crepe🤭咁就啱晒😜店員介紹佢哋新出嘅set dinner$378包一份前菜,主菜同甜品同朋友每人都叫咗一set😌啱晒有選擇困難症嘅我哋🤭>STARTERS <前菜我再加咗$128 要Le Marite有生蠔🦪虎蝦🦐海螺同大蜆,每款都有兩件,款款都好新鮮,再配埋佢哋自家制嘅蛋黄醬同紅酒洋蔥汁,酸酸甜甜好開胃而朋友嘅前菜我就介紹我之前飲過嘅Brittany Fish Soup,朋友都覺得魚湯鮮甜香濃,可以配埋佢嘅芝士同脆脆麵包,惹味濃郁>MAINS<Crab PastaWow😍滿滿嘅新鮮蟹肉,入口非常鮮甜🤤意粉口感煙韌爽彈,醬汁唔會過多,但麵條充滿住蟹肉嘅鮮味🤤Half Roasted Lobster + 78蒜蓉牛油焗龍蝦,焗起上嚟令龍蝦加多份燒烤嘅焦香味,令味道更加有層次,而且龍蝦非常新鮮,啖啖肉😋滋味無窮!>DESSERTS<Creme Brulee用匙羹輕輕敲碎面頭嘅焦糖衣,連埋軟滑嘅燉蛋入口,做出雙重口感,甜蜜又豐富
聖誕節呢啲咁開心嘅日子,當然要搵埋朋友一齊過聖誕🎄

店員介紹佢哋新出嘅set dinner$378
包一份前菜,主菜同甜品
同朋友每人都叫咗一set😌啱晒有選擇困難症嘅我哋🤭

Half Roasted Lobster + 78

>DESSERTS<
Creme Brulee

Crepe La Liegoise

法式可麗餅餅皮薄身,入口煙韌柔軟,呢款配料有朱古力雪糕、cream同烤杏仁碎,再淋上焦糖海鹽,鍾意甜食嘅一定超級鍾意❤️